Risotto med aromasopp og trøffel

Risotto med aromasopp og trøffel smaker helt nydelig, enten som en lunsjrett eller til middag. Om du ønsker denne som en vegetarrett, kan du erstatte kyllingkraften med grønnsakskraft (ev. vann og fond (grønnsaksbuljong).

2 ss olivenolje

1 finhakket løk

1 pk aromasopp i skiver

300 g arborioris (risottoris)

4 dl hvitvin

8 dl varm kyllingkraft (eller vann og fond, ev. vann og buljongterning)

20 g smør

50 g finrevet parmesan

1 glass trøffel

Litt finhakket persille

Varm en tykkbunnet kjele og tilsett olje. Fres soppen og løken til løken er myk og blank. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Tilsett vinen og kok til all vin er absorbert, mens du rører jevnlig.

Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell en øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har brukt opp kraften. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes  smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Risottoen vil tykne om den blir stående. Tilsett trøffel og persille rett før servering. Server gjerne risotto med aromasopp og trøffel med litt parmesan, som kan høvles over ved servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

%d bloggere liker dette: