Safran- og sitronkylling

Safran- og sitronkylling er en av mine favoritter for tiden. Den tar ikke lang tid å lage heller. Oppskriften er passe til 4 personer.

Sausen:

1 løk i tynne båter

2 ss olivenolje

4 knuste hvitløksfedd

1 rød chili, finhakket

2,5 dl hvitvin

4 dl fløte

1 klype safrantråder

2 ss kyllingfond

1/2 sitron, kun saften

1 kvast rosmarin

Fres løken blank i olivenoljen. Tilsett hvitløk, chili og hvitvin. Redusere til halv væskemengde. Tilsett fløte, safran, fond, sitronsaft og en kvast rosmarin. La sausen stå på laveste varme mens du steker kyllingen.

Kyllingen:

800 g kyllinglårfilet

1/2 sitron

1 ts salt

1 ts pepper

Mariner kyllingen i salt, pepper og sitron, gjerne over natten, men den blir bra etter et par timer også. Kyllingen brunes raskt på grillen eller i litt olje i stekepannen. Den skal ikke stekes ferdig, kun få fin farge. Legg deretter kyllingen i sausen og la den kose seg på lav temperatur, så den så vidt koker i ca. 20 min.

 

Pynt med friske urter, f.eks. basilikum. Server safran- og sitronkylling med valgfrie grønnsaker, jeg har brukt bønner, som har fått et raskt oppkok i litt vann med smør og grønnsaksfond.  Det passer med kokte poteter, båtpoteter eller vår favoritt, parmesanpoteter, som du finner oppskrift på her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese