Grillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalat

Grillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalat er inspirert av smakene fra Sør-Øst Asia. Tunfisk er en fisk hvor kjøttet minner mye om kjøttet fra landdyr, som f.eks. storfe. Det gjør at det la være en fin start for folk som tror de ikke liker fisk. Jeg får tak i fersk tunfisk på Meny.

Pirrende potetmos:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

Wasabi

Purre

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med wasabi, salt og pepper. Rør inn finstrimlet purre og server.

Asiatisk agurksalat:

2 dl vann

1/2 dl eddik

2 ss soyasaus

1 ts reven ingefær

1 ss sukker

1/2 ts pepper

Bland vann, eddik, soyasaus, ingefær, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time.

 

Tunfisk:

Beregn 200 – 250 g tunfisk per person. Krydre den med salt og pepper og stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes 2 minutter på hver side.

Grillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalat
Grillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalat

 

Server grillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalat sammen med f.eks. bok choy og et dryss koriander.

 

Du finner flere oppskrifter med fisk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese