Salte kjekspinner

Salte kjekspinner kan være godt til både supper og andre forretter. De kan varieres med å tilsette forskjellige urter, som passer til det de skal brukes sammen med. De er raske å lage og holder seg godt, om de oppbevares tørt i en brødpose.

2 dl sammalt hvete, fin

2 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

3 ss smør

1 egg

1 dl melk

0.25 ts flaksalt

0.25 ts kvernet pepper

Kjør mel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin med smøret i biter til det er smuldret. Tilsett egg og melk og kjør til en smidig deig. La deigen gjerne ligge litt i kjøleskapet før den kjevles tynt på et melet bord. Dryss over flaksalt og grovkvernet pepper og kjevle det ned i deigen.

Kjær strimler med pizzarulle og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Prikk alle kjeksene godt med en gaffel så de ikke blåser seg for nye opp under stekingen. Stek i ovnen på 200 grader, til de er sprø og gylne (ca 10 minutter).

Salte kjekspinner
Salte kjekspinner

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese