Grove rundstykker med müsli er mettende og smaker godt både med pålegg på og som tilbehør til f.eks. supper, salater og gryteretter.
4 dl kefir
5 dl vann
2 ss rapsolje
50 g gjær
1 ts salt
350 g hvetemel
350 g sammalt hvete grovt
3 dl havregryn lettkokte
200 g sammalt rug grovt
50 g linfrø
150 g hakkede hasselnøtter
100 g tørket aprikos
150 g rosiner
Elt godt sammen. Om deigen er før tørr eller våt, justeres dette med vann eller mer hvetemel.
La deigen hvile tildekket i minimum 2 timer. Bak ut rundstykker og la dem hvile under håndkle i 1 time til.
Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. Smaker nydelig med syltetøy, prim eller smør og brunost. Kan gjerne fryses.
![Grove rundstykker med müsli Grove rundstykker med müsli](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/73B07D97-C4A8-4529-A77C-D67D59CC999E.webp?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner oppskrifter på gjærbakst fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.