Grove rundstykker med müsli

Grove rundstykker med müsli er mettende og smaker godt både med pålegg på og som tilbehør til f.eks. supper, salater og gryteretter.

4 dl kefir

5 dl vann

2 ss rapsolje

50 g gjær

1 ts salt

350 g hvetemel

350 g sammalt hvete grovt

3 dl havregryn lettkokte

200 g sammalt rug grovt

50 g linfrø

150 g hakkede hasselnøtter

100 g tørket aprikos

150 g rosiner

Elt godt sammen. Om deigen er før tørr eller våt, justeres dette med vann eller mer hvetemel.

La deigen hvile tildekket i minimum 2 timer. Bak ut rundstykker og la dem hvile under håndkle i 1 time til.

Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. Smaker nydelig med syltetøy, prim eller smør og brunost. Kan gjerne fryses.

Grove rundstykker med müsli
Grove rundstykker med müsli

Du finner oppskrifter på gjærbakst fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese