Sjokoladefondant med Baileys er en mer voksen variant av sjokoladefondant. Jeg har laget sjokoladefondant mange ganger og synes det er spennende å forsøke nye varianter. Denne oppskriften gir 8 fondanter + en du kan ta ut tidligere og teste om de er ferdige.
200 g smør
200 g kokesjokolade
4 egg
4 eggeplommer
200 g sukker
10 ss baileys
200 g hvetemel
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen i biter og rør til den har smeltet. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen. Tilsett sjokoladesmøret og pisk videre til du får en glatt og blank sjokolademasse. Rør i Baileys og mel.
Smør porsjonsformer. Fyll deigen i formene så de blir 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 min. Steketiden varierer litt med ovn og størrelse på formene. Sjekk testkaken når det nærmer seg slutten av steketiden. Kaken skal være fast på oversiden, men bløt og flytende i midten.
Spises varme og nystekte, enten rett fra formen eller hvelvet over på tallerken. Server med krem eller en god is til.
Du finner oppskrifter på hjemmelaget vaniljeis HER.
![Sjokoladefondant med Baileys Sjokoladefondant med Baileys](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1010809-scaled.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner mange spennende, varierte og tradisjonelle dessertoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.