Sjokoladekake med karamell og peanøtter

Sjokoladekake med karamell og peanøtter kan minne om snickers og jeg synes den passer både som dessert og til kaffen. Kaken kan gjerne lages klar dagen i forveien.

Kakebunn:

1,75 dl rapsolje

400 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

3 egg

300 g hvetemel

100 g kakao

2,5 ts bakepulver

1/2 ts natron

2,5 dl melk

1 dl yoghurt

2 dl varm, sterk kaffe

Rør olje og sukker sammen i kjøkkenmaskin, før du tilsetter vanilje og rører inn ett og ett egg. Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle og bland sammen melk og yoghurt i et litermål. Rør den tørre blandingen og melkeblandingen vekselvis inn i eggeblandingen. Bland inn den varme kaffen til slutt. Fordel røren i to smurte kakeformer på ca. 20 cm i diameter og stek dem på midterste rille, ved 180 grader i ca. 60 minutter. Sjekk at de er gjennomstekt med en kakepinne. La kakene avkjøle 10 minutter i formene, før du tar dem ut av formene og avkjøler dem videre på rist. Pakk dem inn i litt folie og sett dem kaldt til de skal pyntes. De kan gjerne stå til neste dag, før de brukes.

Glasur:

300 g smør

600 g melis

50 g kakaopulver

1/2 dl melk

100 g hvit kokesjokolade, smeltet og litt avkjølt

100 g mørk kokesjokolade, smeltet og litt avkjølt

Pisk smøret i en kjøkkenmaskin og tilsett melis i flere omganger mens du pisker. Rør inn kakao, deretter melk og til slutt sjokoladen. Glasuren være glatt og smidig og ikke flyte utover, så tilsett ev. mer melis.

Montering:

Kakebunner

Glasur

Karamellsaus fra flaske

Peanøtter m/salt

Del begge kakene i to slik at du har fire like tykke bunner. Sett den første bunnen på et fat og fordel litt av glasuren over. Risle over karamellsaus og dryss over peanøtter. Sett på neste bunn og gjenta til du har lagt på den øverste kakebunnen.

Pynt etter eget ønske og fantasi, jeg har brukt kakepynt fra Cacas, sjokoladeegg og karamellisert popcorn.

La kaken stå kaldt til den skal brukes.

Du finner flere kakeoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese