Sør-afrikansk aften

Sør-afrikansk aften er spennende og litt uvanlig. Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Her får du tips til det du trenger for en vellykket, sør-afrikansk aften.

Du kommer til oppskriftene, enten ved å trykke på overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Velbekomme, eller wamukelekile, som de sier i Sør-Afrika.

Borddekking:

Det er mange måter du kan få den sør-afrikanske følelsen på, når du skal dekke et bord til sør-afrikansk aften. Du kan dekke med jordfarger, bruke bastbrikker eller forskjellige dyreprint på duk, servise eller servietter. Om du har pyntefigurer, som f.eks. treelefanter eller andre afrikanske dyr, gjør det stilen komplett. Før du går til innkjøp av noe, sjekk i skuffer og skap, for det kan ofte dukke opp glemte overraskelser som kan brukes.

Forrett: Bønnesuppe med mais

Bønnesuppe med mais er en varmende rett, som serveres i den østlige og sørlige delen av Afrika. Den er også vegansk.

Sør-afrikansk aften
Bønnesuppe med mais

 

Hovedrett: Sør-afrikansk gryte

Sør-afrikansk gryte har litt uvant smak, men er veldig god. Den består av flere elementer, en peanøttsaus, harissa-ajvar, maisris og yoghurt. Harissa-ajvar er veldig sterkt, så det er fint at den lages i en egen bolle, slik at alle kan røre inn den mengden som passer til sine smaksløker.

 

Sør-afrikansk aften
Sør-afrikansk gryte

 

Dessert: Kokosis med vanilje

Kokosis med vanilje smaker godt som dessert men kan gjerne serveres sammen med kake også.

Sør-afrikansk aften

Kokosis med vanilje

Drink: White Russian Amarulacocktail

White Russian Amarulacocktail har en mild kaffesmak og passer godt etter en god middag, gjerne i stedet for dessert.

Sør-afrikansk aften
White Russian Amarulacocktail

 

Du finner flere spennende menyer fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese