Kokosis med vanilje smaker godt som dessert men kan gjerne serveres sammen med kake også. Kokosis er opprinnelig brittisk, men serveres i de fleste land, som har kokospalmer.
4 dl helmelk
4 dl kokosmelk
50 g søt kondensert melk
50 g sukker
4 eggeplommer
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt
Varm melk, kokosmelk, kondensert melk, sukker, vaniljeekstrakt og salt i en kjele til 75 – 80 grader. Visp eggeplommene lett sammen i en bolle, ta kjelen av platen og rør inn eggeplommene i en tynn stråle. Sil blandingen, hell den tilbake i kjelen og varm den til 80 grader igjen.
Avkjøl blandingen, før du heller den over i iskremmaskinen. Om du ikke har iskremmaskin, kan du helle blandingen i en stor bolle, sette den i fryseren og røre hver halvtime, til den er frossen. Server gjerne med tørket kokos, karamellsaus og et mynteblad.
![Kokosis med vanilje Kokosis med vanilje](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/Kokosis.jpg?resize=630%2C551&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.