Spansk 3-retters meny

Spansk 3-retters meny er sammensatt av noe av det beste Spania har å by på og mye kan gjøres klart i forkant, så du har tid til å kose deg, når gjestene kommer.

Velkomstdrinken er velkjent for alle som har vært i Spania, sangria. Den er sval og leskende og i stedet for isbiter, legger jeg jordbær, bringebær og blåbær i fryseren og heller dem frosne i sangriaen. Da bevarer du smaken og sangriaen blir ikke utvannet av isbiter som smelter. Du finner oppskrift på en deilig sangria HER. Om du ikke har lyst il å lage sangria selv, får du ferdige blandinger på polet, som kan tilsettes frukt og bær før servering.

Forretten er en kald tomatsuppe, gazpacho, som kan gjøres klar i god tid. Den serveres med ristet olivenbrød og serranoskinke på toppen og oppskriften finner du HER.

Spansk 3-retters meny - forrett
Spansk 3-retters meny – forrett

Til forretten drikker vi en spansk hvitvin, Terras Gauda O Rosal 2021. Den har fruktig aroma preget av moden frukt, sitrus, eple og blomst og har hint av tropisk frukt.

Hovedretten er noe av det spanskeste som finnes, nemlig nasjonalretten, paella. Den består i hovedsak av ris, kylling og skalldyr og du finner oppskriften HER.

Spansk 3-retters meny - hovedrett
Spansk 3-retters meny – hovedrett

Til hovedretten serverer vi en Bardos Reserva 2016, som er en moden rødvin, med fruktige, røde bær og en del tanniner.

Desserten er flan de Naranja, som er en appelsin- og karamellpudding, som virkelig kan anbefales, og du finner oppskriften HER.

Spansk 3-retters meny - dessert
Spansk 3-retters meny – dessert

Til desserten smaker det godt med et glass Moscatel de Cheste, som selges på 3 ltr. på Vinmonopolet.

 

Du finner tips til borddekkingen her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese