Sticky pandanris med kokossaus

Sticky pandanris med kokossaus

Sticky pandanris med kokossaus er en av de beste dessertene jeg vet og jeg synes elementene i den harmonerer helt perfekt med hverandre. Pandanblader fås kjøpt i mange asiatiske butikker og ligger ofte kaldt i grønnsaksavdelingen eller i frysedisken.

Oppskriften er passe til 4 personer.

400 g mango, skrelt og skjært i skiver

360 g sticky rice

1/2 boks (200 g) kokosnøttmelk

120 g sukker

12 g salt

8 g pandanblader

Du finner oppskriften på sticky rice her.

Sticky pandanris med kokossaus
Sticky pandanris med kokossaus

Hold risen varm, mens du lager resten av ingrediensene. Kjør halvparten av kokosnøttmelken og pandanbladene i en blender, til en helt jevn, lysegrønn masse. Hell blandingen over i en kjele og tilsett halvparten av saltet og halvparten av sukkeret. La det koke på svak varme, til en litt tykk grøt, som blandes med risen.

Samtidig helles resten av kokosmelken, resten av sukkeret og saltet I en annen kjele og kokes over svak varme til den får tykk sauskonsistens.

Når alle de tre elementene er klare, legges risen og mangoen på en tallerken og sausen helles over. Pynt gjerne med et mynte- eller sitronmelisseblad.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese