Torsk escabeche

Torsk escabeche er deilig, marinert torsk med nydelige, ovnsbakte grønnsaker til. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 kg torskefilet

Marinade:

2 fedd hvitløk, finhakket

2 røde chili, finhakket

1 kvist rosmarin

1 dl sherryeddik

4 dl olivenolje

Rør sammen ingrediensene, hell litt av blandingen i bunnen av en ildfast form og legg på fisken. Hell resten av blandingen over og vend fisken i den, så den er dekket på alle kanter. Dekk til med aluminiumsfolie og sett kaldt for å marinere en times tid.

Grønnsakene:

6 kokefaste poteter, halvkokte og delt i terninger

3 paprika, i forskjellige farger, i strimler

2 fedd hvitløk, finhakket

1 løk, i strimler

1 rødløk, i strimler

Olivenolje

1 bunt bladpersille, finhakket

Salt og pepper

Hell litt olivenolje i bunnen av en ildfast form og legg i poteter, løk og paprika. Risle over litt mer olje, krydre med salt og pepper og sett i ovnen på 200 grader i 60 min.

Når grønnsakene har bakt i 30 min., rører du godt rundt og setter inn fisken, dekket av fole ved siden av grønnsakene og baker videre i 30 min. til.

Legg fisken over på et fat, rør inn persille i grønnsakene og fordel dem oppa fisken og server delig torsk escabeche.

 

Du finner flere spennende oppskrifter fra Spania her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese