Spanske mattradisjoner er varierte og spennende. Langs kysten finnes mye mat fra sjøen. Tapas, som er spanske småretter, har etterhvert blitt et begrep over hele verden. Nasjonalretten er paella, som lages i mange variasjoner.
Spanske oppskrifter:
- Aioli
- Aioligratinert hummer
- Bentes gratinerte rekerett
- Chimichurri
- Crema Catalana
- Djevelegg
- Dorade med middelhavstilbehør
- Flan de Naranja
- Gambas al ajillo
- Gambas al ajillo, som stefaren min lager den
- Gazpacho
- Gazpacho
- Grilla lammekoteletter
- Hvit sangria
- Marinert ost – godt i salater, eller som en av ingrediensene i et tapasmåltid.
- Olivenbrød med urter og soltørka tomater
- Parmesanpoteter
- Pasta med knivskjell
- Patatas bravas
- Patatas bravas – en kjapp en
- Potetomelett eller tortilla
- Potetsalat fra middelhavsland
- Potetsalat med middelhavssmak
- Salsa verde
- Småsinte ovnspoteter
- Spansk potetomelett eller tortilla – perfekt tilbehør til en tapasmeny, eller en god lunsjrett
- Tapas – spanske småretter
- Tapasrestepizza
- Tomatsalsa
- Tomatsalsa med chili
- Torsk escabeche
- Tradisjonell spansk paella
- Tunfisk med salsa verde og bakte tomater