Tunfisk Szechuan med nudler og bok choy

Tunfisk Szechuan med nudler og bok choy

Tunfisk Szechuan med nudler og bok choy er en lettvint og velsmakende kinesisk rett, som smaker knallgodt. Du kan steke tunfisken og bok choyen i stekepanne eller på grillen. Resultatet blir uansett perfekt. Du får kjøpt fersk tunfisk hos bl.a. Meny og Rema 1000 og oppskriften er passe til 4 personer.

4 tunfiskbiffer

2,5 dl soyasaus

4 ss riseddik

2 ss brunt sukker

2 ss mørk sesamolje

4 ss vann

2 ts szechuapepper

2 fedd hvitløk, finhakket

1 potte frisk koriander

Tunfisk Szechuan
Tunfisk Szechuan

Skyll, tørk av tunfiskbiffene og legg dem i en form med litt høye kanter.
Rør sammen soyasaus, eddik, sukker, vann, sesamolje, szechuapepper og hvitløk i en liten bolle.
Spar 2,5 dl av blandingen, oppbevar den i romtemperatur og hell resten av sausen over tunfiskbiffene. Dekk med plastfolie, sett kaldt  til marinering i 40 minutter og snu biffene etter halve tiden. Stek tunfiskbiffene i 2 min. på hver side, enten på grillen eller i stekepanne med litt nøytral olje.
Skjær tunfiskbiffene i tynne skiver , løft dem over på et serveringsfat og hell over sausen du satte til side.

Server tunfisk Szechuan med nudler og bok choy, delt i to på langs og grillet eller stekt i 2 minutter på hver side. Et tips er å smøre dem med marinaden fra fisken under stekingen. Nudlene kokes etter anvisning på pakken.

Tunfisk Szechuan med nudler og bok choy
Tunfisk Szechuan med nudler og bok choy

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese