Uer innbakt i panko og persille med tartarsaus og juksepommes frites

Denne deilige retten med uer, passer til både barn og voksne.  Den saftige ueren er dekket av et sprøtt, velsmakende skall av panko, persille og fiskekrydder. Om du ikke får tak i uer, kan du selvfølgelig bruke annen fisk. Oppskriften er passe til 4 personer.

Ueren:

800 g uerfilet
1 egg, sammenpisket
1 ss melk
200 g panko
4 ts fiskekrydder
1 ss tørket persille
1 ss olivenolje
Smør en ildfast form med litt olje. Visp sammen egg og melk i en suppetallerken. Bland panko, fiskekrydder, persille og olivenolje i en annen suppetallerken eller vid bolle.
Dypp hver uerfilet, først i eggblandingen, rull den deretter godt i pankoblandingen.
Legg filetene i den ildfaste formen. Stek på 200 grader i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken, til den flaker, hvis du skjærer i den og er gyllenbrun på utsiden.

Tartarsaus:

1 pose majones

1 ss agurkmiks

3 ss kapers

1 ts engelsk sennep, eller dijon

Litt finhakket persille

Alt røres sammen og smakes til med salt og pepper.

Potetene:

Beregn 200 – 250 g poteter per person. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i staver, legg dem i langpanna, ta på salt og ev. annet krydder du har lyst på. Risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

 

Du finner flere spennende og velsmakende fiskeretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese