Ukemeny 33 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: Koreansk fritert kylling – Yangnyeom Chicken
Koreansk fritert kylling – Yangnyeom Chicken er knasende sprø kylling med en fantastisk saus.

Tirsdag: Spicy, tomatisert laksesuppe
Spicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved å tilsette mer eller mindre chili.

Onsdag: Fried rice
Fried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. Du kan selvfølgelig også koke ny ris, men gårsdagens gir best resultat.

Torsdag: Et lettvint italiensk spekefat
Et lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge til middagen. Alle ingrediensene, bortsett fra melonen og jordbærene har lang holdbarhet og er noe jeg gjerne har liggende i kjølerommet.

Fredag: Barbacoa – Pulled pork goes texmex
Barbacoa er starten for barberque og har sin første opprinnelse i Puerto Rico, men har spredd seg til Meksiko. Opprinnelig ble kjøttet pakket inn og langtidsstekt i hull i bakken, men vi som er så heldige at vi har stekovn, kan lage den der.

Lørdag:
Forrett: Gambas al ajillo
Gambas al ajillo er en deilig forrett/tapasrett som kan lages på mange måter. på, Denne oppskriften er passe til 4 forretter og en av mine favoritter.

Hovedrett: Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita
Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita kan lages med nesten all slags kjøtt, som f.eks. storfe, lam, svin og kylling. Det lønner seg å marinere kjøttet over natten, men det går bra med et par timer også. Du kan kjøpe pita ferdig og bare varme i ovnen eller grillen, eller du kan gjøre som meg, lage dem selv.

Dessert: Daimkake
Daimkake er deilig både til kaffen og som dessert. Denne oppskriften fyller en hel langpanne og holder seg noen dager i kjøleskapet.

Søndag:
Forrett: Romanescosuppe
Romanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco på Meny og andre velassorterte matbutikker.

Hovedrett: Familiekaker i brun saus
Familiekaker i brun saus er kaker som er en blanding av kjøttkaker og medisterkaker. De smaker godt, er saftige og med gammeldags brun saus er det en nydelig søndagsmiddag

Dessert: Vaniljefromasj med brente mandler og friske bær
Vaniljefromasj med brente mandler og friske bær er en av favorittdessertene mine og den passer godt til litt finere anledninger. Mesteparten kan gjøres dagen før, så det kun gjenstår å pynte dem, rett før servering.

Ukemeny 33 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere spennende og varierte menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.