Romanescosuppe

Romanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco på Meny og andre velassorterte matbutikker.

2 romanesco

1/2 finhakket løk

8 dl vann

2 hønsebuljongterninger

2 dl fløte

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1/2 finstrimlet purre

200 g sprøstekt bacon

Rens romanesco og del den i buketter. Ha romanesco, løk, purre, vann og buljong i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.

Ta ut noen romanescobuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte og kok opp og smak til med salt og pepper.

Romanescosuppe
Romanescosuppe

Server romanescosuppe med sprøstekt bacon og godt brød og om du vil bake selv, finner du mange spennende varianter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese