Denne tomatiserte fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved å tilsette mer eller mindre chili.
1 finhakket løk
2 finhakkede fedd hvitløk
1 pk aromasopp
1 boks hakka tomater
10 minitomater
7,5 dl vann
5 ss fiskefond
3 laurbærblader
1 cm finhakket ingefær
3 gulrøtter i terninger
1 finhakka chili
1/2 finsstrimlet purre
1 ss brunt sukker
1 neve finhakket bladpersiller
400 g laks i terninger
Salt og pepper
Løk og hvitløk freset i smør. Tilsett soppen og la det frese i noen minutter til. Tilsett hakka tomater, minitomater, ingefær, sukker, vann, fond, laurbær, chili, gulrøtter og purre. La det koke i 1 time.
Tilsett persille og laks og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med godt brød.