Ukemeny 42

Kjøttpudding av hjort

Ukemeny for uke 42 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: KFC med ostesaus

KFC med ostesaus (Kentuckyfried Chicken med ostesaus) er en mektig rett med mye smak av USA. Du kan servere kun kylling og saus, eller som oss, bruke pommes frites eller pommes noisettes og en god salat.

KFC med ostesaus
KFC med ostesaus
Tirsdag: Laks med smak av Østen

Laks med smak av Østen er en velsmakende rett som lages på tiden det tar å koke ris. Et tips når du skal få kjernene ut av granateplet, er å dele det i to, putte den ene halvdelen i en brødpose, holde posen lukket og slå på den fra utsiden. Da slipper du sprut over hele kjøkkenet. Du får også små plastbokser med ferdig rensede kjerner i flere butikker. Saltet i soyasausen gjør at du trolig ikke behøver ekstra salt.

Laks med smak av Østen
Laks med smak av Østen
Onsdag: Mammas krabberisotto

Mammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes både som hovedrett, forrett og som lunsjrett.

Mammas krabberisotto
Mammas krabberisotto
Torsdag: Pakistanske lammeboller

Pakistansk og indisk mat har mye til felles, men den største forskjellen er at indisk mat ofte er vegetar, mens pakistansk mat inneholder mye mer kjøtt, som f.eks. kylling og lam.

Pakistanske lammeboller
Pakistanske lammeboller
Fredag: Kylling med mangosalsa og tortilla

Kylling med mangosalsa er en deilig rett med smak av Malaysia og Thailand, kan det meste forberedes i god tid før gjestene kommer og er enkel å servere til mange.

Kylling med mangosalsa og tortilla
Kylling med mangosalsa og tortilla
Lørdag:
Forrett: Hvitløksreker fra Hawaii

Hvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig, rik smørbasert hvitløkssaus.

Hvitløksreker fra Hawaii
Hvitløksreker fra Hawaii
Hovedrett: Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri

Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri er nydelig selskapsmat. Chimichurri kan lages klart noen timer i forveien og settes i romtemperatur 1 time før den skal spises.

Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri
Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri
Dessert: Sjokolade- og chilifondant

Sjokolade- og chilifondant er en litt «varmere» sjokoladefondant. Sjokoladefondant er en deilig, fransk dessert, som serveres varm. Den skal være fast, som en sjokoladekake utenpå og i midten skal den være flytende. Jeg serverer den alltid med iskrem.

Sjokolade- og chilifondant
Sjokolade- og chilifondant
Søndag:
Forrett: Kantarellpai med chèvre og skinke

Kantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnen selv, men jeg bruker frossen butterdeig og sparer mye tid.

Kantarellpai med chèvre og skinke
Kantarellpai med chèvre og skinke
Hovedrett: Kjøttpudding av hjort

Kjøttpudding av hjort er en tradisjonsrik rett som serveres med deilig brun saus, poteter og valgfrie grønnsaker.

Kjøttpudding av hjort
Kjøttpudding av hjort
Dessert: Vaniljeis med krokan

Vaniljeis med krokan er en kjent og kjær klassiker. En deilig variasjon er å servere vaniljeis med et dryss hjemmelaget krokan. Det er slett ikke vanskelig å lage krokanen selv og den kan brukes til mye mer enn iskrem, f.eks.  andre desserter eller kaker.

Vaniljeis med krokan
Vaniljeis med krokan

 

Ukemeny for uke 42 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.