Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem, som smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss vaniljeekstrakt ev. 2 vaniljestenger ev. 2 ts vaniljesukker
8 dl melk
2 ss maisenna
Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett vaniljesukker, ekstrakt, eller skrap ut frøene fra vaniljestenger og tilsett både frø og stenger i eggeblandingen. Rør inn maisenna og spe med melk. Varm opp på middels varme og rør hele tiden, så det ikke legger seg ved. Når kremen nærmer seg kokepunktet, begynner den å tykne, men det tar litt tid, så vær tålmodig. Kremen MÅ ikke koke.
Avkjøl kremen i kjøleskap eller i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk. La vaniljestangen ligge i til sausen skal brukes. Den setter bare enda bedre smak.