Pandanis

Pandanis er laget av pandanblader, som vokser sørøst i Asia . Smaken kan minne litt om vanilje og du får en lekker grønnfarge på isen. Du får kjøpt pandanblader i asiatiske butikker. Mange av dem selger ferdige pandandråper på små flasker. Da slipper du å lage det selv og kan smake til den ferdige blandingen med dråpene.

5 dl melk

12 pandanblader

3 dl fløte

6 eggeplommer

200 g sukker

Vask pandanbladene og del dem i 1 cm strimler. Kjør pandanbladene i foodprosessor sammen med melken og la blandingen stå kaldt over natten. Kok langsomt opp melkeblandingen og fløte. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melkeblandingen i eggedosisen under omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner, før du siler blandingen over i en bolle og avkjøler. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig. Om du ikke har ismaskin, kan du sette det i frysenen i en vanlig bolle og røre hver halvtime, til den er stiv. Resultatet blir nesten like bra som med maskin.

Server pandanis med noe sprøtt, f.eks. en kjeks og pynt med friske urter.

 

Du finner masse spennende desserter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese