Vietnamesisk kylling- og nudelbolle er en deilig rett, som er overraskende enkel å lage. Både sausen og marineringen kan gjøres dagen i forveien, så den er veldig egnet som mat i en travel hverdag. Om du lager noe av sausen uten chili, er det en super rett for de minske også. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Kyllingen og marinaden:
- 600 – 800 g kyllinglårfileter
- 1 stilk sitrongress, den hvite delen, delt i store biter som er enkle å plukke ut senere
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss limesaft
- 1 ss soyasaus
- 2 ss fishsauce
- 2 ss brunt sukker ev. honning
- 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
Bland kylling- og marinadeingredienser og sett det kaldt, så kyllingen blir godt marinert, minimum 1 time, gjerne 1 døgn.
Varm litt nøytral olje i en stekepanne over middels varme og brun kyllingen til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 6 til 8 minutter. Skjær den i tynne skiver.
Nuoc Cham (vietnamesisk saus):
- 1/2 dl fishsauce
- 4 ss risvineddik
- 2 ss sukker
- 1 dl vann
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 3 ss limesaft
Bland alle ingrediensene til sausen, rør godt så sukkeret løses opp. La sausen hvule i minst 20 minutter og sett ev. kaldt til den skal brukes.
Nudelbolle:
1/2 ss olje
200 g nudler kokt etter anvisning på pakken
2 grovt revne gulrøtter (julienne)
1 agurk i strimler (julienne)
1 paprika i strimler
4 never finstrimlet isbergsalat
Mynteblader, finstrimlet
Koriander, finstrimlet
Serveringen:
Når alle ingrediensene er klare, kan vietnamesisk kylling- og nudelbolle serveres på to forskjellige måter:
Individuelle porsjoner: Legg nudler og grønnsaker hver for seg i bollene. Legg på kyllingskiver og dryss over urter. Drypp over noen spiseskjeer med Nuoc Cham – ca 4 ss per per porsjon).
Plukk selv: Sett alle ingrediensene i hver sin bolle på bordet og la gjestene lage sine egne boller.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.