Vietnamesisk kylling- og nudelbolle

Vietnamesisk kylling- og nudelbolle

Vietnamesisk kylling- og nudelbolle er en deilig rett, som er overraskende enkel å lage. Både sausen og marineringen kan gjøres dagen i forveien, så den er veldig egnet som mat i en travel hverdag. Om du lager noe av sausen uten chili, er det en super rett for de minske også. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Vietnamesisk kylling- og nudelbolle
Vietnamesisk kylling- og nudelbolle
Kyllingen og marinaden:
  • 600 – 800 g kyllinglårfileter
  • 1 stilk sitrongress, den hvite delen, delt i store biter som er enkle å plukke ut senere
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss fishsauce
  • 2 ss brunt sukker ev. honning
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje

Bland kylling- og marinadeingredienser og sett det kaldt, så kyllingen blir godt marinert, minimum 1 time, gjerne 1 døgn.

Varm  litt nøytral olje i en stekepanne over middels varme og brun kyllingen til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 6 til 8 minutter. Skjær den i tynne skiver.

Nuoc Cham (vietnamesisk saus):
  • 1/2 dl fishsauce
  • 4 ss risvineddik
  • 2 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 3 ss limesaft

Bland alle ingrediensene til sausen, rør godt så sukkeret løses opp. La sausen hvule i minst 20 minutter og sett ev. kaldt til den skal brukes.

Nudelbolle:

1/2 ss olje

200 g nudler kokt etter anvisning på pakken

2 grovt revne gulrøtter (julienne)

1 agurk i strimler (julienne)

1 paprika i strimler

4 never finstrimlet isbergsalat

Mynteblader, finstrimlet

Koriander, finstrimlet

Serveringen:

Når alle ingrediensene er klare, kan vietnamesisk kylling- og nudelbolle serveres på to forskjellige måter:

Individuelle porsjoner: Legg nudler og grønnsaker hver for seg i bollene. Legg på kyllingskiver og dryss over urter. Drypp over noen spiseskjeer med Nuoc Cham – ca 4 ss per per porsjon).

Plukk selv: Sett alle ingrediensene i hver sin bolle på bordet og la gjestene lage sine egne boller.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.