Villaks med eple- og fennikelsaus

Villaks med eple- og fennikelsaus smaker aller best med villaks, men det er ikke alltid så lett å få tak i. Du kan erstatte den med oppdrettslaks eller ørret, det blir nesten like godt.

Sausen:

4 sjalottløk, finhakket

1 liten, finhakket fennikel

1 eple, skrelt og finhakket

2 ss  pastis, pernod eller annet anisbrennevin

1 dl hvitvin

1 dl fløte

3 ss smør

1 ss kyllingfond

1 neve fersk kjørvel, finhakket

Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og kyllingfond. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjørvel og smør og rør til smøret har smeltet. NB! Må ikke koke etter du har hatt i smøret.

 

Grønnsakene: 

4 vårløk

8 minigulrøtter

8 minitomater

1 paprika i store biter

4 sjalottløk

4 borettaneløk

Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og grilles i grillwok i noen minutter, til løken er mør. Tilsett litt salt og pepper før servering.

Bacon:

Legg 8 baconskiver på bakepapir i ovnen og stek på 200 grader til baconet er gyllent og sprøtt. Ta det ut og la det kjøle seg ned til du klarer å ta på det. Knus det fint med hendene.

Laksen:

800 g laksefilet

Smør til steking

Salt og pepper

Krydre laksen og stek den på begge sider i smøret, ca. 2 min. på hver side, avhengig av tykkelsen.

Server villaks med sprøstekt bacon, grilla grønnsaker og eple- og fennikelsaus med valgfrie poteter.

Du finner flere inspirerende lakseretter her.

Villaks med eple- og fennikelsaus
Villaks med eple- og fennikelsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese