Crispy duck – en kinesisk favoritt hos oss

Crispy duck er en nydelig rett med spennende smaker. Du kan lage pannekakene selv, eller kjøpe ferdige i frysedisken, hos forretninger som selger kinesiske ingredienser. Vi synes også dette er hyggelig mat å spise, siden gjestene kan forsyne seg med de ingrediensene de liker og det blir naturlig å sitte lenge til bords.

Dypp 4 andelår i en gryte med kokende vann i to minutter og la dem renne godt av seg. Bland sammen 4 ss soyasaus og 4 ss brunt sukker. Gni lårene inn med blandingen og la dem ligge utildekket i kjøleskapet i minst et par timer, og gjerne natten over.

Legg lårene med fettsiden opp i en ildfast form. Stek lårene ved 150 grader i ca. to timer. Skru opp varmen til 200 grader og stek til skinnet blir helt sprøtt. (Jeg har en i huset som ikke liker and, så jeg legger i et kyllinglår når halve steketiden har gått).

Pannekakene lages av 250 g hvetemel (helst tipo 0 eller 00), 1.5 dl kokende vann og 2 ts olje. Alt blandes og arbeides godt sammen til den blir helt glatt og smidig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i 10 minutter. Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 12 jevne skiver. Kjevl hver skive ut til en tynn rund leiv på ca. 18 cm i diameter. Pensle halvparten av pannekakene med sesamolje. Legg de andre pannekakene oppå, slik at du får doble pannekaker. Bruk en tørr varm stekepanne og stek en dobbel pannekake om gangen. Stek raskt på begge sider, til de får gylne flekker og bobler litt opp. Legg den doble pannekaken over på en tallerken og skill den fra hverandre (kakene kan nå stables oppå hverandre). Legg et kjøkkenhåndkle over de ferdigstekte pannekakene og fortsett sånn til alle er stekt.

Dersom du bruker de ferdige pannekakene,  legges disse på et tilklippet bakepapir i den kinesiske kurven og dampes på toppen av en kjele med kokende vann.

Plukk andekjøttet fra benet og skjær det i strimler.

Ved servering smøres en pannekake med en liten skje hoisinsaus og toppes med kjøtt og finstrimlede frukt/grønnsaker, f.eks. agurk, vårløk, paprika, mango, pære og frisk koriander. Rull sammen og kos deg.

Du kan få tilsendt nyheter fra bloggen, helt gratis, ved å sende oss  e-postadressen din her:

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese