Første juledag – julefrokost fra kl. 12 og til vi legger oss

Første juledag er en fin dag. Alle juleforberedelsene er over og det er tid for å kose seg. Vi har tradisjon for å spise lang, lang julefrokost med øl og dram, første juledag. Denne avslappende og fredelige tradisjonen gjør at første juledag er favoritt dagen min i jula.

Ribbe, medisterkaker og julepølser er alltid en del av julefrokosten på første juledag
Ribbe, medisterkaker og julepølser

Disse bildene er fra mammas julefrokost og vi har noen hyggelige timer sammen på morgenen, når vi dekker bordet og legger maten på fat.

Sild i det grønne og multesyltetøy på første juledag
Sild i det grønne og multesyltetøy
Saltet fårelår med kålrot er alltid en del av julefrokosten
Saltet fårelår med kålrot er alltid en del av julefrokosten

På bordet denne gangen, står kald ribbe og medister, saltet fårelår, flere slag sild, flere slag ost, syltetøy, egg, rakfisk, sylta laks, spekehjort, spekepølse, rull og pepperlaks. Vi serverer sild med pumpernikkel og resten av maten med flere slag brød og lefse.

Første juledag og ferdig dekket bord
Første juledag og ferdig dekket bord

 

Når bordet er klart og familie og venner samlet, er det bare å nyte resten av første juledag.

Du finner juleoppskriftene min HER.

Camembert og blå Stilton hører med første juledag
Camembert og blå Stilton

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese