Laksemousse både ser lekkert ut og smaker godt. Jeg synes den passer fint som festmat og gjøres klar i forveien, så det ikke blir så mye å gjøre når middagen skal serveres.
500 g kokt laks i terninger
1 løk, grovhakket
1 ts salt
1/2 ts papper
1 ss frisk dill, finhakket
1 plater gelatin
1,5 dl fløte
Kjør laksen og løken helt glatt i foodprosessor og bland inn salt, pepper og urter. Legg gelatinen noen minutter i kaldt vann, før du rører den ut i bittelitt kokende vann og avkjøler den i noen få minutter, men ikke så lenge at den stivner. Pisk fløten halvveis til krem og bland både den og gelatinen inn i fiskefarsen. Fordel laksemoussen i porsjonsformer, dekk med plast og sett kaldt til de skal pyntes og serveres.
Pynt laksemousse etter eget ønske, f.eks. med ferske reker, litt rogn og en kvast dill.
![Laksemousse med reker, rogn og dill Laksemousse med reker, rogn og dill](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1040693-scaled.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.