Jeg vokste opp med koklemos, og denne varianten er med karbonadedeig av elg. Det er raskt å lage og smaker godt en sen høst- eller vinterkveld.
800 g karbonadedeig av elg
4 strimlede løk
1 ltr. viltkraft eller vann og viltfond
Grønnsaker, f.eks. gulrøtter, kålrot, gulbeter, hvitbeter og polkabeter
3 laurbærblader
Salt og pepper
Start med å brune karbonadedeig av elg og løk. Hell i viltkraft. Tilsett gulrøtter, kålrot, gulbeter, hvitbeter og polkabeter, alt skal være i terninger. Tilsett laurbærblader og la det koke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Denne gangen har jeg servert med poteter ved siden av, men de kan også tilsettes i terninger sammen med grønnsakene.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.