Twixiskake

Twixiskake er ikke vanlig å få servert, men de fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den er god, vil du garantert like denne iskaka, som består av en kjeksbunn, en karamellis og sjokolade rislet over toppen.

Om du ikke får tak i dulce de leche, kan du kjøpe søt kondensert melk og koke hele boksen i vann i 3 timer. Du finner oppskrift på den HER.

Denne oppskriften passer til 8-12 personer, avhengig av hvor storspiste dere er.

Kjeksbunn:

200 g Digestivekjeks

100 g smør

Knus kjeksen fint. Smelt smøret og bland det godt sammen. Trykk blandingen ut i en springform, dekket med bakepapir. Settes i fryseren til isen skal oppi.

Karmellis:

400 dulce de leche

1 dl kremfløte

5 dl melk

1 god klype salt

Varm dulche de leche og fløte langsomt i en kjele, til karamellen har smeltet. Ta kjelen av plata, tilsett melk og salt og sett blandingen kaldt. Kjør blandingen i ismaskin, eller sett den i fryseren og rør hver halvtime, til den er halvstiv, før du heller den over kjeksblandingen. Sett i fryseren igjen og la isen ble helt frossen.

Sjokoladen:

100 g melkesjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad. Bruk en teskje til å risle det over isen. Fyll teskjeen med sjokolade og slipp den fra litt høyde, mens du beveger hånden frem og tilbake over isen.

Sett twixiskaken tilbake i fryseren, ta den opp noen minutter før den skal spises, løsne den fra formen og legg den på fat.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese