Kinesisk BBQ-kylling smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da). Denne retten har jeg servert med ris, men du kan gjerne bruke nudler i stedet.
Start med marinaden:
5 finhakkede hvitløksfedd
1 cm finhakket fersk ingefær
2,5 dl hoisin sauce
1,75 dl sherry wine
1,75 dl soyasaus
1,75 dl sukker
1⁄2 ts chinese fivespicekrydder
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle til sukkeret er oppløst.
500 g kyllingfilet i strimler legges i marinaden, gjerne over natten, men minimum 1 time.
Wokingen:
1 strimlet løk
1 strimlet rødløk
2 strimlede paprika
1 boks bambusskudd
1 boks ananas
1 boks vannkastanjer
Kyllingfileten fiskes ut av marinaden og brunes raskt i olje i en wok eller stekepanne med høye kanter, sammen med løken.
Tilsett marinaden fra kyllingen, rødløk, bambusskudd og vannkastanjer og la det koke i noen minutter, så ikke rødløken lenger smaker rått. Tilsett paprika, la den trekke med et par minutter. Servere kinesisk BBQ-kylling med ris eller nudler.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.