Kinesisk BBQ-kylling

Kinesisk BBQ-kylling smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da). Denne retten har jeg servert med ris, men du kan gjerne bruke nudler i stedet.

Start med marinaden:

5 finhakkede hvitløksfedd

1 cm finhakket fersk ingefær

2,5 dl hoisin sauce

1,75 dl sherry wine

1,75 dl soyasaus

1,75 dl sukker

1⁄2 ts chinese fivespicekrydder

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle til sukkeret er oppløst.

500 g kyllingfilet i strimler legges i marinaden, gjerne over natten, men minimum 1 time.

Wokingen:

1 strimlet løk

1 strimlet rødløk

2 strimlede paprika

1 boks bambusskudd

1 boks ananas

1 boks vannkastanjer

Kyllingfileten fiskes ut av marinaden og brunes raskt i olje i en wok eller stekepanne med høye kanter, sammen med løken.

Tilsett marinaden fra kyllingen, rødløk, bambusskudd og vannkastanjer og la det koke i noen minutter, så ikke rødløken lenger smaker rått. Tilsett paprika, la den trekke med et par minutter. Servere kinesisk BBQ-kylling med ris eller nudler.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese