Minas vaniljecupcakes med jordbær

Cupcakes smaker godt og er kjekt å ha i fryseren til du får gjester. Disse har et helt jordbær i seg og er en av mine favorittcupcakes. Om du har lyst på litt farge i frostingen, kan du tilsette konditorfarge, til du er fornøyd med resultatet.

Vaniljecupcakes:

125 g smør

150 g sukker

2 store egg

2 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 jordbær til hver cupcake

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Deretter piskes eggene inn, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, som blandes i røren. Sikt inn mel og bakepulver, som tilsettes sammen med fløten og bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren i formene til de er 1/3 fulle, legg i ett bær i hver kake og fyll videre til formene er 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles.

Vaniljefrosting:

125 g smør, romtemperert

1 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

300 g melis

2-3 ss kremfløte

Litt limesaft

Pisk sammen smør og halvparten av melisen til en luftig smørkrem. Tilsett resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang og fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Juster ev. med melis eller fløte, dersom kremen er for stiv eller flytende og smak den til med limesaft.

Fyll frostingen over i en sprøytepose og sprøyt spiraltopper på vaniljecupcakesene.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese