Nordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, som du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre og oppskriften er passe til 4 personer.
1 hel kylling
1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)
2 ss ras el hanout
1 ts nykvernet pepper
1 ts malt kanel
2 ts salt
1 ts finhakket chili (eller fra tube)
1 ts hvitløk (eller fra tube)
2 ss olivenolje
1 dl vann
Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingskinnet og masser krydderblandingen godt inn i kyllingen.
Legg kyllingen i en ildfast form, tilsett vann, dekk formen med aluminiumsfolie og stek den på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile i cirka ti minutter. Sett ovnen på grill, ta folien av kyllingen og grill den i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.
Spar saften fra kyllingen til couscousen.
Dressing:
Saften av 1 sitron
1 dl kyllingkraft fra stekingen
1 ss honning
5 ts cayenne
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Alt blandes og settes til side til den skal blandes i couscousen.
Couscous:
250 g couscous
0.5 ts gurkemeie
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
3 dl vann
8 tørkede fiken i terninger
8 tørkede aprikoser i terninger
10 dadler terninger
2 vårløk, strimlet
4 ss cashewnøtter, grovhakkede
2 ss finhakket, frisk koriander
Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Hell vann og tørkede frukter i en liten kjele og kok opp.
Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander, bland forsiktig og legg kyllingen oppå.
![Nordafrikansk helstekt kylling Nordafrikansk helstekt kylling](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/BA820B96-A4BC-4DA0-AFF4-8FEB18E4EFD5.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner masse spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.