Snickersbrownies

Snickersbrownies er en kake jeg gjerne bruker som dessert. Den er svært mektig, og smaker helt nydelig. Om du har glutenallergi, kan du erstatte hvetemelet med glutenfri fin kakemiks.

Brownie

90 g mørk sjokolade

100 g hvit sjokolade

100 g smør

2 egg

4,5 ss kakao

2 ½ dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss kakao

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Hakk sjokoladen i biter og smelt med smør på lav varme under omrøring. Sett til side og avkjøl noe.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett kakao, mel, vaniljeekstrakt, vaniljesukker, bakepulver, kakao og sjokoladeblandingen og pisk til en glatt røre.

Kle en rund, ildfast form med bakepapir. Hell røren i formen og stek i 25 minutter på 175 grader. Avkjøl helt.

Marsmallowfyll

150 g marshmallows

1 ss sirup

1 dl peanøttsmør

2 dl salte peanøtter

Smelt marshmallows i en glassbolle i mikrobølgeovn på full varme i 2 minutter. Rør inn sirup og peanøttsmør med en slikkepott, spre fluffen utover brownie-kaken og dryss peanøtter over.

Karamell

1 dl vann

2 dl sukker

1 ss smør

1 dl fløte

Smelt sukker med vann til karamell i en liten gryte. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet, begynner å boble og har fått en gyllen karamellfarge. Dra gryten av varmen, pass på så du ikke brenner deg! Vent ett minutt eller to før du rører inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur og hell karamellen over peanøttene. Sett kaken i kjøleskapet så karamellen stivner.

Topping

300 g hvit eller lys kokesjokolade

Del kokesjokolade i biter og smelt over vannbad:

Fyll litt vann i en kjele, kok opp og hold en glass- eller metallbolle over. Bunnen må ikke treffe vannet. Smelt sjokoladen under omrøring. Pass på at det ikke blir for varmt eller at det kommer vann i sjokoladen for da korner den seg.

Hell smeltet sjokolade over karamellen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Del i stykker med en skarp, varm kniv og server.

Snickersbrownies
Snickersbrownies

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese