17. mai

17. mai er en dag full av tradisjoner og de fleste norske hjem har gjerne noen som har vært gjentatt i generasjoner.

Jeg vokste opp med at vi møttes på skolen, gikk i 17. maitog og spiste is på skoleplassen. Der var det også diverse leker og mange kjente. Vi reiste også for å se russetoget. Mamma lagde en stor kjele med ertesuppe, som ble spist på ettermiddagen av alle, både familie og venner, som hadde lyst på. Du finner ertesuppeoppskriften her.

Etter at jeg fikk voksne barn, har vi kost oss med vaffel- og champagnefrokost. Det har også blitt en hyggelig tradisjon etter hver. Du finner bilder fra den her.

Middag:

Om du vil servere middag denne kvelden, kan jeg anbefale denne deilige velkomstdrinken.

17. maidrink

 

Forrett:

Du finner masse spennende forretter, både avanserte og lettvinne varianter her.

 

 

Hovedrett:

Du finner mye spennende å velge i til hovedrett også. Sjekk her for inspirasjon.

 

Grillmat:

Om du vil servere grillmat denne dagen, finner du forslag til både forrett, hovedrett og dessert på grillen her.

 

Dessert:

Det er mange muligheter for egnede desserter denne dagen. Jeg har laget meg min egen 17. maidessert, som du finner oppskrift på her.

 

Ellers passer det jo godt med vaffel med is og bær, som du kan få inspirasjon til her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese