HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE MIDDAGSFORSLAG
- Alt-i-en-form-fiskAlt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og … Les mer
- Alt-i-en-form-kyllingAlt-i-en-form-kylling er en av de greieste formene for middagstilbereding. Jeg liker denne måten å lage mat på, siden det går … Les mer
- Alt-i-en-form-laksAlt-i-en-form-laks er velsmakende og lager lite oppvask. Om du ønsker, kan du lage den med annen slags fisk også. Oppskriften … Les mer
- Amok trei – fiskepakker med kokos fra KambodsjaDenne fiskeretten fra Kambodsja vil garantert imponere gjestene dine. Du får kjøpt bananblader i mange asiatiske butikker. 1 fedd hvitløk … Les mer
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Andebryst med ferskensausAndebryst med ferskensaus, rosettkål og søtpotet- og sellerirotpuré er en etterligning av en nydelig rett vi spiste, for mange år siden … Les mer
- Andebryst med konjakk- og peppersausAndebryst med konjakk- og peppersaus er nydelig selskapsmat. Her har jeg servert det med karamelliserte gulrøtter, brokkoli og potetmos, men … Les mer
- Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteterAndebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester. Dersom du … Les mer
- Andebryst sous vide med portvinssausAndebryst sous vide gir et perfekt resultat. Beregn 1/2 andebryst eller ca.150 – 200 g per person. Oppskriften er beregnet … Les mer
- Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmørAngus Denver steak er en mør og smakfull muskel fra bogen på fremparten på oksen. Den egner seg godt helstekt … Les mer
- Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisetteAngus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette er skikkelig kosemat. Tri tip er en liten trekantet muskel som sitter … Les mer
- AppelsinkyllingAppelsinkylling lager vi ofte på sommeren, siden den skal friteres, så vi kan gjøre det på utekjøkkenet og slippe lukten … Les mer
- Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurriBeregn 200 – 250 g kjøtt per person. Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. … Les mer
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Asiatisk kylling i formAsiatisk kylling i form er en modifisert versjon av en oppskrift jeg fikk av en kollega og kan gjerne serveres … Les mer
- BacalaoBacalao finnes i mange varianter i mange land i verden. I Portugal har de en bacalaooppskrift for hver dag i … Les mer
- Baconsurret kylling med balsamico- og eplesausBaconsurret kylling med balsamico- og eplesaus er en lettlikt rett. Om du skal lage den til mange, kan du gange … Les mer
- Bakt ishavsrøye med sennepspoteterBakt ishavsrøye med sennepspoteter smaker helt nydelig og er velegnet når man skal ha middagsgjester, siden det meste kan gjøres … Les mer
- Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteterBakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter og agurksalat er en enkel rett å servere til mange … Les mer
- Bakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalatBakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalat er en nydelig, Japansk fiskerett og en av favorittfiskerettene mine fra Japan. Oppskriften er … Les mer
- Bankekjøtt av elgMormoren min var veldig god på norsk tradisjonsmat og det var ikke alltid lett å vite hvorfor maten hennes ble … Les mer
- Bayonneskinke med aspargessaus og hasselbackpoteterBayonneskinke med aspargessaus og hasselbackpoteter er en deilig kombinasjon og vi bruker det alltid i løpet av sommeren, men det … Les mer
- BBQ-laksBBQ-laks er lettvint og godt. Du kan enten grille den, eller legge den i ildfast form og ta den i … Les mer
- Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørraBegersvingenlam er en italienske matrett min absolutte lammefavoritt. Den smaker fantastisk og den grønne gørra får ingen av oss nok … Les mer
- BibimbapBibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt … Les mer
- Biff chop sueyBiff chop suey er en klassisk kinesisk rett, som finnes på menyen på alle kinesiske restauranter. Det kan høres merkelig … Les mer
- Biff med grillede grønnsaker og konjakk- og peppersausBiff med grillede grønnsaker og konjakk- og peppersaus og potetmos er en rett med mye smak. Konjakk- og peppersaus er … Les mer
- Biff med hjemmelaget bearnaiseBiff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv. Det er ikke vanskelig, bare du … Les mer
- Biff med konjakk- og peppersaus, råstekte poteter og ovnsbakte beterBiff med konjakk- og peppersaus, råstekte poteter og ovnsbakte beter er en skikkelig hyggelig rett, både om dere er to, … Les mer
- Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmørBiff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør smaker nydelig alle årstider. Vi griller ute hele året – og ja, … Les mer
- Biff teriyaki – deilig mat fra JapanBiff teriyaki er en av mine japanske favoritter. Du får kjøpt ferdig teriyakisaus i butikken, som du kan bruke til … Les mer
- Biff teriyaki med nudlerDen yngste sønnen min har blitt veldig glad i å lage mat og denne retten har vi laget sammen i … Les mer
- Biffsatay med jordbærsalsaBiffsatay med jordbærsalsa er en av mine favorittretter. Satay er sørøst-Asias navn på grillspyd. Denne varianten med kalvefilet, peanøttsaus og … Les mer
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- BiffsnadderBiffsnadder er kjent fra de fleste gatekjøkken og kan enkelt lages hjemme. Om du vil legge sjela i denne retten, … Les mer
- Biffsnadder med grillet paprikaBiffsnadder med grillet paprika kan enten lages veldig raskt eller gjøres mer tidkrevende, alt etter hvor mye av retten du … Les mer
- Biffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkålBiffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkål er en varmende vinterrett og en litt uvanlig variant av biffstrimler. Rødkål i ovnen: … Les mer
- BiffwokBiffwok smaker nydelig og når kjøttet marineres i natron, blir det fantastisk mørt. Marinade: 2 finhakkede hvitløksfedd 1 finhakket chili … Les mer
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig sommermat. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske. … Les mer
- Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseriBlåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri er favoritten til mannen i huset. Blåskjellene blir gode, men kraften blir den deiligste suppe, … Les mer
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dl … Les mer
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blir … Les mer
- Blåskjell på italiensk visBlåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveres … Les mer
- Blåskjell som i ØstenDenne oppskriften er passe til 2 pers. 1 kg blåskjell 3 sjalottløk, finhakket 1 chili, finhakke 2 fedd hvitløk, finhakket … Les mer
- BobotieBobotie er en deilig krydret kjøttpudding, som spises i Sør-Afrika, Botswana, Kenya, Zambia og Namibia. 1 brødskive i biter 1 … Les mer
- Boeuf bourguignonBoeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat, med mye smak og mørt kjøtt etter lang koketid i rødvin og kraft. 225 … Les mer
- Bol RenverséBol Renversé betyr omvendt bolle og er en kyllingrett fra Mauritius. Alle ingrediensene fylles i en bolle, som deretter snus … Les mer
- BollefrikasséBollefrikassé er en gammel og god matrett med farseboller og grønnsaker. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 500 g … Les mer
- Braisert oksestek med sopp og potetmosBraisert oksestek med sopp og potetmos er en deilig søndagsmiddag, som nesten lager seg selv. Du kan gå en koselig … Les mer
- Brasiliansk kylling med båtpoteterBrasiliansk kylling med båtpoteter er smakfult uten å være sterkt. 10 kyllinglår med skinn og bein (ev. 5 kyllingbryst) 1 … Les mer
- Breiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter og en deilig saus med pepperrot og sennepBreiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter, sammen med sausen med pepperrot og sennep, er en nydelig, balansert rett. Retten er … Les mer
- Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-talletBrennende kjærlighet er en rett fra 80-tallet, som jeg nesten hadde glemt. Jeg satt og kikket i gamle kokebøker og … Les mer
- Brennsnute med vossakorvBrennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kald … Les mer
- Bun Cha – vietnamesiske kjøttbollerVietnamesisk mat er smaksrik, men ikke spesielt sterk. Disse kjøttbollene smaker deilig med nudler, en frisk vietnamesisk salat og rikelig … Les mer
- Burmesisk kyllingBurmesisk kylling er en smaksrik og saftig rett fra Myanmar. Myanmars kjøkken er forøvrig preget av mye fiskeprodukter og er … Les mer
- Butter chickenButter chicken, også kalt Murgh Makhani, er en nydelig rett, som serveres i India og Pakistan. Den er ikke vanskelig … Les mer
- CannelloniCannelloni kan minne en del om lasagne, men man bruker de største pastarørene. Det smaker godt for både liten og … Les mer
- Carne de porco á AlentejanaCarne de porco á Alentejana er en deilig gryte, som er tradisjonsmat på Algarvekysten i Portugal. Grunnen til at de … Les mer
- Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurriCôte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri er en vinner, både sommer og vinter. Når både … Les mer
- Côte de boeuf med bakt potet, kryddersmør og salsaCôte de boeuf er en entrecôte på bein. Den er saftig og smaker mye. Sammen med bakt potet, kryddersmør og … Les mer
- Crispy duck – en kinesisk favoritt hos ossCrispy duck er en nydelig rett med spennende smaker. Du kan lage pannekakene selv, eller kjøpe ferdige i frysedisken, hos … Les mer
- Crispy urtekylling med pastaCrispy urtekylling med pasta er en av mine Middelhavsfavoritter. Kyllingen blir helt fantastisk med det crispy urteskallet. Panko er en … Les mer
- Crying tigerCrying tiger er en tradisjonell thailandsk oppskrift av marinert oksekjøtt servert på en salatseng og med et dryss med ristet … Les mer
- Culotte med chimichurri og småsinte ovnspoteterCulotte er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. … Les mer
- Dal med torsk og linserDal med torsk og linser er en nydelig rett. Det er ikke så vanlig å få servert fisk i retten … Les mer
- Deilig fisk i formI dag serverer jeg laks og grønnsaker i form. Det er enkelt, billig og ikke minst godt. Olje Valgfri fisk … Les mer
- Deilig søndagskylling med estragonDeilig søndagskylling med estragon er en videreutvikling av en rett fra en av de eldste kokebøkene mine. Jeg er fan av … Les mer
- Deilige grillspydGrillspyd smaker alltid godt og kan varieres i det uendelige. Her har jeg brukt ytrefilet av kalv, skiver av aromasopp, … Les mer
- Doi murgi – kyllinggryte fra BangladeshDoi murgi er en deilig middagsrett er fra Bangladesh. Oppskriften inneholder mye chili, så det er viktig å tilpasse det … Les mer
- Doro wat – kyllinggryte fra Etiopia og Eritrea800 g kylling lårfilet 1 ts salt 1 sitron (saften) Litt mel til å rulle kyllingen i 3 løk, finhakket … Les mer
- DoviDovi er en gryterett som serveres i Zimbabwe. Du kan lage den som vegetar, eller som meg, tilsette litt kjøtt … Les mer
- ElgekoklemosKoklemos er en av middagene vi hadde ganske ofte i barndommen min. Mamma lagde ofte mye så vi hadde i … Les mer
- Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsausElgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsaus er fantastisk mat og med denne sausen til, blir jeg et … Les mer
- Elgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsausElgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsaus er kanskje min viltrettfavoritt. Det er litt jobb med … Les mer
- Elgfilet med soppsaus og timianpotetmosElgfilet er nydelig mat og den smaker ekstra godt med denne sausen til. Om du har tilgang på kantareller, smaker … Les mer
- Elgfrikadeller med nøtterElgfrikadeller er en deilig variant av den danske spesialiteten, som vanligvis lages av storfe. Tilbehøret kan varieres og her er … Les mer
- Elggryte – en helt nydelig enElggryte smaker helt nydelig, særlig en mørk høst- eller vinterkveld. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter, men om … Les mer
- Elggryte med baconElggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høst- eller vinterrett og du kan bruke de seigeste delene … Les mer
- ElgkarbonaderElgkarbonader smaker skikkelig godt. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulle … Les mer
- Elgkarbonader med deilig tilbehørElgkarbonader smaker nydelig. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulle kaker. … Les mer
- Elglapskaus (brun lapskaus med elg)Elglapskaus er nydelig tradisjonsmat og jeg har vært så heldig de siste årene, at jeg har fått tak i 1/2 … Les mer
- En deilig gryterett med fløtesausEn deilig gryterett med fløtesaus smaker ekstra godt når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, … Les mer
- En helt fantastisk pasta bologneseDenne bolognesen smaker helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme. … Les mer
- En slags gresk lasagneDenne lasagnen har jeg tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted. Jeg tenkte at en slags gresk … Les mer
- Enchiladas med mangoldEnchiladas med mangold er sunt og smaker godt. Om du ikke får tak i mangold, kan du bruke finstrimlet spinat. … Les mer
- Enkel lakserett i ovnenEnkel lakserett i ovnen er praktisk i en hektisk hverdag. Det kjekke med denne retten, er at den i tillegg … Les mer
- EstragonkyllingEstragonkylling smaker veldig godt. Kylling og estragon er en nydelig kombinasjon, som jeg har lagt ut i mange varianter på … Les mer
- Estragonkylling med nydelig sausEstragonkylling med nydelig saus er en fin rett til både hverdags og selskap. Estragon og kyllingbryst passer perfekt sammen. Denne … Les mer
- Estragonkylling på potet- og grønnsakssengEstragonkylling på potet- og grønnsaksseng er en videreutvikling av en jeg fant i en kokebok fra begynnelsen av 80-tallet. Den skal smake … Les mer
- Fajitanachos med kyllingFajitanachos er en skikkelig koserett og denne varianten med kylling, er en av spesialitetene til sønnen min. 3 kyllingbryst i … Les mer
- Familiekaker i brun sausFamiliekaker i brun saus er kaker som er en blanding av kjøttkaker og medisterkaker. De smaker godt, er saftige og med … Les mer
- Fårikål som mormor lagde denFårikål som mormor lagde den er en stor favoritt i vår familie, og ikke uten grunn. I de fleste fårikåloppskriftene … Les mer
- Fersk suppe med sur og søt saus og klotFersk suppe med sur og søt saus og klot er min absolutte favorittmiddag fra barndommen. Jeg fikk alltid smake til … Les mer
- Fersk tunfisk med nypoteter, minitomater fra egen hage og gremolataFersk tunfisk smaker nydelig og om du ikke har smakt det, kan jeg virkelig anbefale det. Det smaker helt annerledes … Les mer
- Fetaostbiffer med tzatzikiFetaostbiffer med tzatziki smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. Denne oppskriften er passe … Les mer
- Fish and chipsFish and chips er en veldig populær rett hos oss og jeg synes det er smart å lage den når … Les mer
- Fiskeform med snøfrisk og erterDenne fiskeformen er en god hverdagsrett som smaker godt med båtpoteter til, men det går fint med kokte også. Denne … Les mer
- Flettet fisk med deilig pastissausFlettet fisk ser ganske stilig ut. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan også bruke annen fisk. Jeg … Les mer
- Fried riceFried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av … Les mer
- Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiverFrikadeller med brun saus og råstekte potetskiver er en deilig middagsrett, som passer ekstra godt høst og vinter. Frikadeller en … Les mer
- Frikadeller med potetpuré og brun sausFrikadeller med potetpuré og brun saus er deilig søndagsmiddag. Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker. … Les mer
- Fylt kyllingbryst med soppstuingFylt kyllingbryst med soppstuing smaker nydelig og ser ganske imponerende ut, selv om den er enkel å lage. Du trenger … Les mer
- Fylt kyllingfiletKyllingfilet er alltid godt, men jeg liker å gjøre litt mer ut av den enn å steke den i panna … Les mer
- Gnocchi med biff og blåskimmelsaus, som mamma lager detGnocchi er en pasta laget med potet og fås snart fersk i alle matbutikker. Denne deilige retten er mammas spesialitet. … Les mer
- Gnocchi med kjøttsausGnocchi er en italiensk klassiker. Det er pasta, men er laget av poteter i stedet for mel og smaker veldig … Les mer
- Goorasa be DamaGoorasa be Dama er en deilig kjøttgryte som serveres på goorasa, en slags pannekake. 3 løk 1/2 dl nøytral olje … Les mer
- Gratinert hummer – hummer thermidorDenne oppskriften er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrett eller 2 pers … Les mer
- Gratinert kyllingrettDenne retten har jeg laget som lørdagskos i sikkert 25 år og den er fortsatt like populær hos oss. 2 … Les mer
- Gresk laksGresk laks er en smakfull rett, som er enkel å lage. Jeg synes det kan være ganske greit å lage … Les mer
- Grilla lammekoteletter med gremolata og småsinte ovnspoteterGrilla lammekoteletter med gremolata og småsinte ovnspoteter smaker deilig, ikke bare i lammesesongen, men resten av året også. Vi tar … Les mer
- Grilla lammekoteletter med soppsaus og båtpoteterGrilla lammekoteletter med soppsaus og båtpoteter er lettvinn og god mat og jeg synes det smaker ekstra godt, når årets … Les mer
- Grillet indrefilet av lamaJeg har akkurat vært på matmarked. Det var mye spennende å glede seg over der og jeg fikk tak i … Les mer
- Grillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløkGrillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløk er en matrett de fleste liker. Fileten bør ha ligget i romtemperatur i … Les mer
- Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmørGrillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør er nydlig sommermat, men kan også brukes resten av året. Jeg var … Les mer
- Grillet kveite med paprikasausGrillet kveite med paprikasaus er en velsmakende sommerrett. Kveite er en av de beste fiskene jeg vet. Her har jeg … Les mer
- Grillet kveite med spennende tilbehørKveite er en fantastisk fisk. En kveitekotelett passer perfekt til personer som ikke kan fordra bein, siden beinet ligger midt … Les mer
- Grillet tunfisk med nudler og thaisalatGrillet tunfisk med nudler og thaisalat med mango er både sunt og godt. Jeg er så heldig at jeg får … Les mer
- Grillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalatGrillet tunfisk med pirrende potetmos og asiatisk agurksalat er inspirert av smakene fra Sør-Øst Asia. Tunfisk er en fisk hvor … Les mer
- Grillet tunfisk med potetpuré og salsaGrillet tunfisk med potetpuré og salsa smaker friskt og godt. Tomatsalsa: 5 klasetomater, frøene tatt ut og delt i små … Les mer
- Grillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolataGrillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolata er en god smakskombinasjon. Om du ikke har smakt fersk tunfisk, kan … Les mer
- Grillspyd av kalv med fløtegratinerte poteterGrillspyd av kalv med fløtegratinerte poteter er mat de fleste liker og hyggelig å servere når man har gjester. 600 … Les mer
- Grillspyd fra MyanmarGrillspyd fra Myanmar er spennende. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. I tillegg er de kjent for veldig … Les mer
- Grillspyd med appelsinsausGrillspyd med appelsinsaus smaker friskt og godt i sommervarmen. Disse er med storfekjøtt, løk og paprika og i tillegg til … Les mer
- Grillspyd med BBQ-sausGrillspyd med BBQ-saus er godt og spesielt når du lagee BBQ-sausen selv. BBQ-saus: 1 finhakket løk 2 ss olivenolje 4 … Les mer
- Grillspyd med blåskimmelsausGrillspyd med blåskimmelsaus og pommes noisettes er deilig sommermat. Pommes noisettes kan kjøpes ferdig fra frysedisken, eller du kan gjøre … Les mer
- Grillspyd med gratinerte blåskimmelpoteterGrillspyd med gratinerte blåskimmelpoteter er deilig sommermat. Jeg har brukt kyllingfileter, men du kan gjerne bruke svin, storfe eller vilt … Les mer
- Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressingGrillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing er velsmakende grillmat. Jeg har servert dem med parmesanpoteter, men du kan bruke ris, … Les mer
- Grillspyd med kalv og gul risSiden Myanmar har grense mot både India og Thailand, har maten også ingredienser inspirert fra begge landene. Disse grillspydene er … Les mer
- Grillspyd med kylling og kalvGrillspyd med kylling og kalv smaker deilig i varmen. De er inspirert av maten fra India, Pakistan og Bangladesh. Oppskriften … Les mer
- Grillspyd med lam og paneerGrillspyd med lam og paneer er en rett som serveres sør i Asia. Paneer er en fast ferskost, som du … Les mer
- Grillspyd med lam og tzatzikiGrillspyd med lam og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) vekker gode sydenminner hos flere enn meg, tenker jeg. Grillspyd kan … Les mer
- Grillspyd med potetmosDel kylling i terninger, eller strimler. Legg dem i en god marinade over natten. Denne marinaden er laget av olivenolje, … Les mer
- Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pitaGrillspyd med salat og hvitløksdressing i pita kan lages med nesten all slags kjøtt, som f.eks. storfe, lam, svin og … Les mer
- Gul fiskecurryGul fiskecurry serveres i det sørøstlige hjørnet av Asia. Jeg har brukt laks, men kan erstatte laksen med andre faste … Les mer
- Hainanesisk kyllingrisHainanesisk kyllingris (Hainanese chicken rice) er opprinnelig fra Hainan i sørlige Kina, men har spredd seg til mange av landene … Les mer
- Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløkHamburger med sauterte poteter og syltet rødløk er skikkelig kosemat og kan virkelig anbefales. Hjemmelagde burgere er fantastisk mye bedre … Les mer
- HasselbackkyllingHasselbackkylling Er lagd på manne måte hasselbackpoteter. Du kan bruke ferdig pesto til denne retten, men om du vil lage … Les mer
- Helstekt and med appelsinsausHelstekt and med appelsinsaus er en fantastisk kombinasjon og veldig vanlig å servere i Danmark. Rødkålen er tilbered i ovnen, … Les mer
- Helstekt elgkalvfilet med blåskimmelsausElg er en stor favoritt her i huset og ofte serveres den med viltsaus og rosenkål. Siden jeg ofte kjøper … Les mer
- Helstekt gås med tranebærstuffing, rødvin- og portvinssaus og karamelliserte poteterHelstekt gås er en delikatesse, som vi ikke spiser så ofte. Gås er fet, men den mister mye av fettet … Les mer
- Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsausHelstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus er festmat av beste slag. Jeg har servert det med romanesco, som smaker … Les mer
- Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes fritesHelstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites er så nydelig at det kan serveres i selskap, eller til … Les mer
- Helstekt kylling med italiensk vriJeg ble inspirert til å lage helstekt kylling med italiensk vri en gang vi var i leiligeten i Spania, av … Les mer
- Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstablerHelsteking av kylling gir et saftig og godt resultat. I denne oppskriften bruker jeg preserverte sitroner, men om du ikke … Les mer
- Helstekt kylling på grønnsakssengHelstekt kylling på grønnsaksseng er saftig, godt og enkelt å lage. I tillegg er det praktisk med hele måltidet i … Les mer
- Helt gresk, kylling med salat og sitronpoteterKylling med sitronpoteter er kanskje min favorittrett fra Hellas. Kyllingen blir helt nydelig etter et langt opphold i marinaden. Jeg … Les mer
- Hjemmelagde karbonader med ertestuingHjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig. … Les mer
- Hjemmelaget jukselasagneHjemmelaget jukselasagne går mye raskere en vanlig lasagne og det smaker like godt som den originale lasagnen også. Jukset består … Les mer
- Hjemmelaget kjøttpudding- mye bedre enn den du kjøper i butikkenHjemmelaget kjøttpudding er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du får … Les mer
- Hjemmelaget pølse med rødkålHjemmelaget pølse med rødkål smaker helt fantastisk, men du kan bruke ferdig pølse også, men da anbefaler jeg den grove … Les mer
- Hjortebiff med tyttebærsausHjortebiff er veldig magert kjøtt og fort gjort å steke for mye, så det blir tørt. Ved å surre litt … Les mer
- Hjortekarbonader med potetsalatHjortekarbonader smaker skikkelig godt. Siden hjortekjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, … Les mer
- HjortelapskausVi har fått kjøpt en halv hjort de siste årene og delt opp og malt deig selv. Hjorten kan brukes … Les mer
- Høne i vin – skulle vært coq au vinHøne i vin smaker deilig og er enda bedre neste dag, når smakene har satt seg. Jeg ville lage egentlig … Les mer
- HønsefrikasséHønsefrikassé er en av mine barndoms favorittmiddager. Jeg lager det fortsatt av og til og synes det fremdeles smaker nydelig. … Les mer
- Høstgryte med hjortHøstgryte med hjort smaker ekstra godt når kveldene begynner å bli mørke og kalde. Denne oppskriften er passe til 4-6 … Les mer
- Hot kyllingsalatHot kyllingsalat er en frisk og god rett med smak av Østen. Om du ikke ønsker den så hot, kan … Les mer
- Hotpot med hjortHotpot er en tradisjonell middagsrett fra Storbritania. Hotpot skal stå i ovnen i 4 timer og da passer den seg … Les mer
- Hummer med estragonsmør og potetpuréHummer med estragonsmør og potetpuré serveres med og syltede grønnsaker, smaker helt fantastisk godt. Bruk 2 rå hummer til 4 … Les mer
- Hval med gremolatapoteterHval med gremolatapoteter smaker ekstra godt på varme sommerkvelder. Den er enkel å lage og grei å servere til mange. Potetene: … Les mer
- Hvalbiff med potetmos og sopp- og løksausJeg husker hvalbiffen fra barndommen. Den var seig som en skosåle og smakte tran. Jeg vet ikke hva som har … Les mer
- Hvitløk- og pestobakt laks med den deilige fiskesausen til mammaHvitløk- og pestobakt laks med den deilige fiskesausen til mamma er mammas ide, og jeg har med god samvittighet har … Les mer
- Hvordan friske opp en trøtt fiskepuddingFiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør … Les mer
- Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?Hvordan friske opp trøtte fiskeboller? Jeg kan nesten ikke tenke meg noe tristere enn fiskeboller, men vi har funnet flere … Les mer
- Indrefilet av hjort med rødbetepuré, portvinssaus og båtpoteterVi kjøper hel hjort hver høst og deler med et vennepar. Vi har dugnad på partering og maling av deig … Les mer
- Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige sausDet er ikke noe som smaker like godt som maten jeg er vant til hos mamma og denne sausen er … Les mer
- Indrefilet av lam med potetmos, smørdampet betemiks og gremolataIndrefilet av lam med potetmos, smørdampet betemiks og gremolata er en nydelig hovedrett. Lam er noe av det beste jeg … Les mer
- Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelostIndrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost er nydelig festmat. Det vanligste til vilt er … Les mer
- Indrefilet av reinsdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkålIndrefilet av reinsdyr, med soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål synes jeg er helt fantastisk. Mye kan også gjøres … Les mer
- Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysausIndrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus kan gjerne brukes som selskapsmat. Sausen kan lages klar i forveien og bare varmes … Les mer
- Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatzikiIndrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki er en deilig sommerrett, som er enkel å servere til mange. Cacık og … Les mer
- Indrefilet med hummus og tahinisausIndrefilet med hummus og tahinisaus er en nydelig rett fra Midtøsten. Det er en super rett å servere gjester, siden … Les mer
- Indrefilet med risotto og tomatsalatIndrefilet med risotto og tomatsalat er en av favorittrettene mine for tiden. Tomatsalaten: Tomater i små terninger Bladpersille, grovhakket Sorte … Les mer
- Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsausIndrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus er en perfekt rett å servere, nå når kantarellene er så flotte. Om du … Les mer
- Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssausIndrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus er lekker og velsmakende selskapsmat. Jeg serverer det med sellerirotpuré, men det passer godt med … Les mer
- Innbakt kylling med pasta og bønnemiksDenne retten er enklere å lage enn det ser ut som, siden jeg har brukt ferdig bønnemiks, som er blandet … Les mer
- Innbakt kyllingbryst med brokkolipuréInnbakt kyllingbryst med brokkolipuré og granateple er en rett vi fikk servert hos sønnen og svigerdatteren min. Brokkolipuréen gjør at … Les mer
- Innbakt kyllinglårfilet med duchessepoteter og blåskimmelsausInnbakt kyllinglårfilet med duchessepoteter og blåskimmelsaus smaker veldig godt og kan gjerne serveres til gjester. Oppskriften er passe til 4 … Les mer
- Innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasausInnbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus er deilig festmat og mye kan gjøres nesten klart i forkant. Oppskriften er passe til … Les mer
- Innbakt svinefilet med sursøt sausInnbakt svinefilet med sursøt saus er en av mine favorittretter fra Kina. Jeg synes den blir bedre når jeg lager … Les mer
- Irish stewIrish stew er Irlands nasjonalrett og den bli laget på de til enhver tids tilgjengelige råvarer, lam eller får og … Les mer
- Italiensk kylling i rummeltopfItaliensk kylling i rummeltopf gir et saftig og velsmakende kyllingmåltid. Jeg har hentet frem den gamle rummeltopfen min, som ikke … Les mer
- Kalkunbryst i fløtesausKalkunbryst i fløtesaus lager seg nesten selv og smaker nydelig. 1 kalkunbryst 3 løk i strimler 2 pk skivet sopp, … Les mer
- KålruletterKålruletter ble aldri servert oss i min barndom, men mannen i huset har det som en av sine barndomsfavoritter. Du … Les mer
- Kalv med blåskimmelsaus, ovnspoteter og romanescoKalv med blåskimmelsaus, ovnspoteter og romanesco ser lekkert ut og smaker veldig godt. Romanesco smaker som en mellomting mellom blomkål … Les mer
- Kalv med ferske kantareller og soppsausKalv med ferske kantareller og soppsaus er en rett som passer godt når du skal feire noe ekstra, eller ha … Les mer
- Kalv- og lammegryteDenne gryteretten er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer … Les mer
- Kalvefilet med blåskimmelsausKalvefilet med blåskimmelsaus er en fin kombinasjon. Kalv er et fantastisk mørt og godt kjøtt og har jeg helstekt fileten … Les mer
- Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet soppKalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp trenger ikke saus, for å være et komplett måltid. Konjakkstuet sopp: 1 finhakket … Les mer
- Kalvefilet med gremolataKalvefilet med gremolata er super sommermat. Jeg har servert denne kalvefileten med potetpuré og brokkoli, men det smaker godt med … Les mer
- Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteterKalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter er en velsmakende rett og en av mine favoritter med kalv. Du kan bruke … Les mer
- Kalvefilet med kald blåskimmelsaus og bakt potet med kryddersmørKalvefilet med kald blåskimmelsaus og bakt potet med kryddersmør smaker ekstra godt sommerstid. Sausen: 3 dl creme fraiche 2 ss … Les mer
- Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssausKalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus er fantastisk. Kalven er mør og her serverer jeg den grillet, med fløtegratinerte … Les mer
- Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsausSausen: 2 pk sopp i skiver 2 finhakkede løk 2 fedd finhakket hvitløk 4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell … Les mer
- Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteterKalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter passer godt som selskapsmat. Sausen kan lages klar i forveien og potetene settes i ovnen … Les mer
- Kalvefilet med potetstabler og konjakk- og peppersausKalvefilet med potetstabler og konjakk- og peppersaus er nok en av mine favorittretter, men det er nok mest fordi konjakk- … Les mer
- Kalvefilet med salsa og båtpoteterKalvefilet med salsa og båtpoteter passer godt en varm sommerkveld. Om du ønsker mer grønnsaker enn de som er i salsaen, … Les mer
- Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangoldKalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold er en lettlikt middagsrett. Du kan erstatte kalven med oksefilet eller svinefilet. Start … Les mer
- Kalvefilet sous videDenne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet. Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk og … Les mer
- KalvegryteDenne kalvegryten er laget litt annerledes enn vanlige gryteretter og ble til på grunn av at jeg hadde rester fra … Les mer
- KameltagineJeg liker å eksperimentere med nye råvarer og fikk tak i kamelkjøtt av sønnen min, etter harryhandel i Sverige. Denne … Les mer
- Kan griser fly? Pig wings med fløtegratinerte poteter og coleslawOm griser kan fly? Jeg har ikke sett det noen gang, men de har i vertfall «vinger». Pig wings er … Les mer
- Karibisk kyllingKaribisk kylling er en litt uvanlig, men velsmakende middagsrett, med smak av rom, mango, ananas og banan. Karibia består av … Les mer
- KarrikyllingKarrikylling er inspirert av smakene i Sør-Øst Asia og er ganske kjapt å lage. Jeg liker å bruke lårfilet, men … Les mer
- Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolberKebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber er godt og mye sunnere enn kebab fra gatekjøkken. Kebab: Beregn ca. 200 … Les mer
- Kebab av lammekjøttdeig med cacıkKebab av lammekjøttdeig med cacık er nydelig mat, som brukes på Balkan og i Iran, Irak, Syria og Tyrkia. Hva … Les mer
- Kinesisk BBQ-kyllingKinesisk BBQ-kylling smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da). Denne retten har jeg servert … Les mer
- Kinesisk biffgryteDenne oppskriften er passe til 4 personer: 750 g grytekjøtt av storfe 1,5 ss hvetemel 1 løk finhakket 1 løk … Les mer
- Kinesisk kylling med black pepper sauceKinesisk kylling med black pepper sauce er perfekt for deg, dersom du er glad i pepper, men uansett kan du … Les mer
- Kinesisk kyllinggryte med nudlerKinesisk kyllinggryte med nudler er en ganske rask rett å lage og den passer godt for barn også, hvis du … Les mer
- Kinesisk kyllingwok med nudlerKinesisk kyllingwok med nudler smaker nydelig av kinesisk 5-krydder. Du får kjøpt det i asiatiske butikker, eller du kan lage … Les mer
- Kinesisk soyakyllingKinesisk soyakylling er en av mine favorittretter fra Kina. Den har mye smak, uten å være sterk. Oppskriften er passe til … Les mer
- Kje med bakt potet og estragonsmørKje med bakt potet og estragonsmør smaker kjempegodt. Jeg kjøper kje fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til … Les mer
- Kje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteterKje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter er en vinner på matbordet i vår familie. Helt fra jeg smakte kje første … Les mer
- Kje på fransk visKje smaker kjempegodt og kan varieres nesten i det uendelige. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger … Les mer
- Kje på gresk visKje er kanskje ikke så lett å få tak i. Jeg pleier å kjøpe mange kjelår på Meny ved Lillesand hver sommer … Les mer
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Kjøttkaker i brun sausKjøttkaker i brun saus er vel en av de norskeste matrettene og noe de aller fleste har et forhold til. … Les mer
- Kjøttkaker på toppog Oppskriften på kjøttkaker på topp fikk jeg av svigermoren min og hun fant den i et ukeblad på 70-tallet. … Les mer
- Kjøttpudding av elgDenne kjøttpuddingen er saftig og med god smak av elg. Den smaker godt med gammeldags, brun saus og den kan … Les mer
- Kjøttpudding av hjortKjøttpudding av hjort er en tradisjonsrik rett som serveres med deilig brun saus, poteter og valgfrie grønnsaker. 1/2 dl griljermel … Les mer
- KoklemosKoklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere … Les mer
- Koklemos av elgJeg vokste opp med koklemos, og denne varianten er med karbonadedeig av elg. Det er raskt å lage og smaker godt … Les mer
- Koklemos av elg – kjapt og enkeltKoklemos av elg er kjapt og enkelt. Koklemos er en av middagene fra barndommen min. Ligner litt på lapskaus, men … Les mer
- Kokos- og currymarinerte lammelår i skiverKokos- og currymarinerte lammelår i skiver har en deilig smak av Sør-Øst Asia. Du kan gjøre den sterkere eller mildere … Les mer
- KokoskyllingKokoskylling er en rett det er enkelt å gange opp oppskriften og lage i en stor gryte, om det er … Les mer
- KokoslaksKokoslaks er en rett det er enkelt å gange opp oppskriften og lage i langpanna, om det er mange som … Les mer
- Kokostonkatsu – en spennende japansk rettKokostonkatsu er en spennende japensk rett. Jeg har brukt svinefilet, men du kan også bruke renskjærte svinekoteletter. Svinefilet: 2 egg … Les mer
- Kokt laks med kald rømmesausKokt laks med kald rømmesaus og agurksalat er en klassiker på norske middagsbord. Siden både sausen og agurksalaten med fordel … Les mer
- Koofteh berenjiKoofteh berenji, er saftige persiske boller laget av lammedeig, ris, friske urter og krydder. De serveres med salat, brød (f.eks. … Les mer
- Koreansk fritert kylling – Yangnyeom ChickenKoreansk fritert kylling – Yangnyeom Chicken er knasende sprø kylling med en fantastisk saus. Oppskriften er passe til 4 personer. … Les mer
- Koteletter i fatKoteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk … Les mer
- KozanikyllingKozanikylling er en nydelig rett kommer fra Hellas, nærmere bestemt Thessaloniki. Denne oppskriften er passe til ca. 4 personer, avhengig … Les mer
- Kveite med linser og rødvinssausKveite med linser og rødvinssaus smaker nydelig. Her har jeg servert den med gulrot- og sellerirotpuré og ertepuré. Sausen: 300 … Les mer
- Kveite med rødbetepuré og nydelig sausKveite er en av de mest velsmakende fiskeslagene, synes jeg og her har jeg servert den med båtpoteter, en deilig … Les mer
- Kveite med rosévin- og appelsinsausKveite er en nydelig fisk. her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker og en spennende saus med rosévin … Les mer
- Kveitefilet med baconterninger og amaronesausKveitefilet med baconterninger og amaronesaus er en helt nydelig rett og en av mine absolutte favoritter. Denne gangen har vi … Les mer
- Kveitefilet med ertepuré og hvitvinssausKveitefilet med ertepuré og hvitvinssaus er en nydelig kombinasjon. Om du ikke får tak i kveite, passer denne retten også … Les mer
- Kveitefilet med mandelflak og nydelig smørsausKveitefilet med mandelflak og nydelig smørsaus har en del elementer som skal være ferdige samtidig, så det er litt jobb med … Les mer
- Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissausKveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus er så godt at du gjerne kan servere … Les mer
- Kylling á la HellasKylling á la Hellas er enkel å lage. Når du har satt den i ovnen, gjenstår det bare å snu … Les mer
- Kylling adoboKylling adobo er nasjonalretten på Filippinene. Den smaker nydelig og det er ikke mye jobb å lage den. Denne oppskriften … Les mer
- Kylling chop sueyKylling chop suey er kjent for de fleste, fra menyen på en hvilken som helst kinesisk restaurant, men den er … Les mer
- Kylling green curryKylling green curry er en deilig rett fra Sør-Øst Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette en finhakket … Les mer
- Kylling i kremet soppsaus med druerKylling i kremet soppsaus med druer er en velsmakende søndagsmiddag, som også kan lages av svinefilet eller kalkunbryst. Oppskriften er passe … Les mer
- Kylling i rosépeppersausKylling i rosépeppersaus er en velsmakende rett, som er rask å lage. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom kyllingfiletene … Les mer
- Kylling i svartpeppersausKylling i svartpeppersaus er en ganske kjapp rett å tilberede, så den passer fint i en hektisk hverdag. 700 g … Les mer
- Kylling KievKylling Kiev eller kylling Kyiv er en nydelig rett fra Ukraina, som er laget av flatbanket kyllingfilet, rullet rundt kaldt … Les mer
- Kylling kormaKylling korma er en av de mildere rettene, som serveres i Afghanistan, Bangladesh, India og Pakistan og lett å like … Les mer
- Kylling med bok choy og sweet chili sauceKylling med bok choy og sweet chili sauce er en velsmakede rett fra Thailand. Oppskriften er passe til 4 personer. … Les mer
- Kylling med couscous og salatKylling med couscous og salat serveres med en karri- og mangodressing og er inspirert av landene i Midtøsten. Couscous: 2 … Les mer
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressingKylling med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Denne retten kan også lages … Les mer
- Kylling med karamelliserte gulrøtter og eplechutneyKylling med karamelliserte gulrøtter og eplechutney serveres med en eplesaus og er lett å like for de aller fleste. Jeg … Les mer
- Kylling med mango, papaya og ingefærKylling med mango, papaya og ingefær er en rett som serveres i deler av karibia og Sør- og Mellomamerika. Du … Les mer
- Kylling med rød currysausKylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid en … Les mer
- Kylling med salat og peanøttsausKylling med salat og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Jeg har brukt lårfilet av kylling, … Les mer
- Kylling med urtesausKylling med urtesaus er mat de fleste kan like. Jeg liker å bruke flere typer urter i kombinasjon, men du … Les mer
- Kylling og bok choy i teriyakisausDenne nydelige, japanske retten er rask å lage. Jeg deler opp alt før jeg starter stekingen. Oppskriften er passe til … Les mer
- Kylling SwahiliKylling Swahili er, som mange andre matretter fra dette området, en blanding av inspirasjon fra India, Midtøsten og flere andre … Les mer
- Kylling teriyakiKylling teriyaki med nudler kommer fra Japan og jeg liker godt japanske smaker. Det spesielle med denne oppskriften, er at … Les mer
- Kylling tikka med roti og raitaKylling tikka er kanskje oppfunnet av en kokk fra Bangladesh, bosatt i Skottland, men det er ikke sikkert, for flere av … Les mer
- Kyllingconfit med madeirasausKyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter og gulrot- og persillerotpuré er en perfekt kombinasjon. Du får kjøpt ferdig kyllingconfit i velassorterte dagligvareforretninger, men det … Les mer
- Kyllingfilet med bretagnesausKyllingfilet med bretagnesaus er en fransk rett, og jeg kan love at sausen smaker kjempegodt. Om du bare har smakt … Les mer
- Kyllingfilet med ovnspoteter og soppsausKyllingfilet med ovnspoteter og soppsaus er en fin kombinasjon, som de fleste kan like. Det er ganske så enkelt å … Les mer
- Kyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersausKyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersaus er så nydelig at den gjerne kan serveres gjester. Parmesanpoteter: Minipoteter Rapsolje Salt … Les mer
- Kyllingfilet med smørdampa beter og blåskimmelsausKyllingfilet med smørdampa beter og blåskimmelsaus er veldig harmonisk i munnen, med sødmen fra betene og skarpheten fra osten i … Les mer
- Kyllingfilet med soppsaus og båtpoteterKyllingfilet med soppsaus og båtpoteter er enkelt å lage og smaker godt. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 kg kokefaste … Les mer
- Kyllingkos med risKyllingkos med ris er en skikkelig koserett, som også er lettvint å lage og passer for både små og store … Les mer
- Kyllinglår fylt med hvitløkskremKyllinglår fylt med hvitløkskrem er en rett med elementer fra flere av Middelhavslandene. Hvitløkskremen er lettlaget og dyttes under skinnet … Les mer
- Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteterKyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter en nydelig kombinasjon og passer godt til selskap eller til en hyggelig lørdagsmiddag. Kyllinglår med … Les mer
- Kyllingruller i ovnenKyllingruller i ovnen er en nydelig rett, som gjerne kan serveres til gjester, Oppskriften er passe til 4 personer. 800 … Les mer
- Kyllingruller med deilig fyllKyllingruller med deilig fyll blir saftig og godt og kan gjerne serveres i selskap. Jeg har lagd dem med estragonsaus, … Les mer
- KyllingsatayKyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Oppskriften er passe til 4 … Les mer
- Kyllingspyd med parmesanpoteter og eple- og fennikelsausKyllingspyd med parmesanpoteter og eple- og fennikelsaus smaker friskt og godt av anis og om du er som oss, at … Les mer
- Laks i appelsinsausLaks og appelsinsaus er en fin kombinasjon. Sausen kan selvfølgelig brukes til andre typer fisk også. Jeg har brukt agurksalat … Les mer
- Laks i den grønne gørra med båtpoteter, edamamebønner og kjørvelsausLaks i den grønne gørra med båtpoteter, edamamebønner og kjørvelsaus er deilig selskapsmat, som både ser bra ut og smaker … Les mer
- Laks med dillstuede poteter og agurksalatLaks med dillstuede poteter og agurksalat er en tradisjonsrik rett og smaker nydelig. Du kan selvfølgelig lage denne retten med … Les mer
- Laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og baconLaks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon smaker kjempegodt og er en av mine favorittretter med laks. Du kan … Les mer
- Laks med eplesausLaks med eplesaus er ikke den mest vanlige kombinasjonen, men det smaker veldig godt sammen. Eplesausen: 1 løk, finhakket 2 … Les mer
- Laks med hjemmelaget teryiakisausDenne retten smaker nydelig som en liten kveldsrett og kan fint også brukes som forrett. Om du vil ha den … Les mer
- Laks med kald rømmesausLaks med kald rømmesaus smaker godt og er ganske lettvint å lage. Sausen kan godt lages noen timer i forveien … Les mer
- Laks med pastis- og kjørvelsaus, gulrot- og blomkålpuré og mungobønnerDette er en deilig rett. Mungobønnene kan fint erstatte poteter, men du kan gjerne bruke poteter, enten kokte eller båtpoteter … Les mer
- Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteterLaks med pesto smaker ekstra nydelig på sommeren, synes jeg. Laksen: Laksen kan enten tas i stekepanna, eller legges i … Les mer
- Laks med potetmos og smørdampede grønnsakerLaks med potetmos og smørdampede grønnsaker er en veldig velsmakende fiskerett. Oppskriften er passe til 4 personer. Laksen: 600 – … Les mer
- Laks med potetsalat, sukkererter og agurksalatLaks med potetsalat er ikke så vanlig, men denne potetsalaten er laget spesielt for å passe til fisk. Laksen krydres … Les mer
- Laks og pasta med kremet tomatsausLaks og pasta med kremet tomatsaus likes av både små og store og er en fin rett om du skal … Les mer
- Laks på en seng av fløtegratinerte poteter og grønnsakerLaks på en seng av fløtegratinerte poteter og grønnsaker er en velsmakende og ikke minst praktisk rett, om du ikke … Les mer
- Laks på grillen – lettvint og veldig godtJeg har vært så heldig at jeg har fått tak i villaks og siden det er sommer, er det deilig … Les mer
- Laks teriyaki – kjapp og deilig mat fra JapanLaks teriyaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling … Les mer
- Laks teriyaki med deilige grønnsakerLaks teriyaki er en av mine favorittretter fra Japan og jeg lager den i mange varianter. Denne er med ris … Les mer
- Lam pilav (pilaff, pilau)Lam pilav (pilaff, pilau) er laget med langkornet ris, safran, rosiner, svisker og lam. Om du ikke får tak i … Les mer
- Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteterLam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter er en super rett, om du skal servere mange gjester. På … Les mer
- Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løkLammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk er en nydelig rett, som gjerne kan brukes i selskap. Lammebaron er … Les mer
- LammebollebiriyaniLammebollebiriyani er kanskje min favorittrett Sør-Asia og kjært barn har mange navn, f.eks. biriani, beriani, briyani, breyani, briani, birani, buriyani, … Les mer
- Lammeboller med salat og tzatzikiLammeboller med salat og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) smaker ekstra god på sommeren. Om du ikke får tak i … Les mer
- Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienneLammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne er velsmakende selskapsmat, som vil imponere gjestene. Du får kjøpt lammecarré i … Les mer
- Lammecarré med potetpuré, ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinssausLammecarré både smaker godt og ser imponerende ut. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som og blir … Les mer
- Lammecarré med sennepLammecarré med sennep er en deilig og litt uvanlig variasjon av lam. Det smaker aller best, om kjøttet får marinere … Les mer
- Lammedolma med fattoush og baba ganoushLammedolma med fattoush og baba ganoush brukes i mange av landene i den østlige delen av Middelhavet, i tillegg til … Les mer
- Lammefilet med rødvinssaus og smørdampa rotgrønnsakerLammefilet med rødvinssaus og smørdampa rotgrønnsaker kan gjerne serveres i selskap. Denne oppskriften er passe til 4 personer, men om … Les mer
- Lammefilet med soppsausLammefilet med soppsaus og ovnsbakte poteter er en rett de fleste vil like. Sausen: 2 pk sopp i skiver 2 … Les mer
- LammefrikasséLammefrikassé er en deilig avveksling til fårikål, men du kan bruke samme type kjøtt. Jeg synes at lammefrikassé ofte kan … Les mer
- Lammekoteletter med ertepuré og konjakk- og peppersausLammekoteletter med ertepuré og konjakk- og peppersaus smaker nydelig og er en favoritt hos oss. Konjakk- og peppersaus: 20 svarte … Les mer
- Lammekoteletter med rødvinssaus og potetroserDenne retten passer godt til gjester og potetrosene ser imponerende ut og de er ikke kompliserte å lage. Potetroser: Pr … Les mer
- Lammelår på grønnsaksseng12 poteter delt i 4 6 gulrøtter i tykke skiver 1 flaske eller 2 bokser hakkede tomater (helst Mutti) 3 … Les mer
- Lammeskank i ølLammeskank i øl gir møre og saftige lammeskanker og en helt nydelig saus, som du garantert kommer til å like, … Les mer
- Lammeskank med potetmos og rødvinssausLammeskank med potetmos og rødvinssaus er fin selskapsmat og mye kan gjøres klart før gjestene kommer. Lammeskankene: Beregn 1-2 lammeskanker … Les mer
- Lammeskank på gresk visLammeskank på gresk vis smaker nydelig, men trenger lang tid i ovnen, slik at den blir mør og fin. Denne … Les mer
- Lammeskanker på seng av sopp, løk og rotgrønnsaker1-2 lammeskanker per person avhengig av størrelse 2 rødløk i båter 2 fedd hvitløk, finhakket 2 store gulrøtter i små … Les mer
- Lammestek med bakte perlepoteterLammestek med bakte perlepoteter er godt og kan gjerne serveres i selskap. Sausen: 2 ss smør 1 pk sjampinjong i … Les mer
- LammetagineLammetagine er en deilig nordafrikansk middagsrett. Mye av maten i nordafrika er laget i en tagine, som er en slags … Les mer
- Langtidskokt «pulled beef»Langtidskokt «pulled beef» er en deilig matrett, med smak bl.a. av appelsin. Det skal brukes forpart av storfe (f.eks. høyrygg), … Les mer
- Langtidsstekt lammestekLangtidsstekt lammestek er en klassiker, men tilbehøret i denne oppskriften er ikke like vanlig. Når jeg bruker kjøtt som ikke … Les mer
- Langtidsstekt oksesteik med nydelig sausJeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigeste kjøttet fantastisk mørt. Her … Les mer
- Langtidsstekt oksestek med soppsausLangtidsstekt oksestek med soppsaus er en koselig søndagsmiddag. Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da … Les mer
- Lasagne – litt juks men hjemmelagetLasagne – litt juks men hjemmelaget er nesten som å trylle. Den blir billigere, sunnere og du merker ikke grønnsakene. … Les mer
- Lasagne kylling AlfredoLasagne kylling Alfredo er en deilig pastarett av kylling. Om du liker det, kan du legge spinat mellom lagene. Den … Les mer
- Lasagne med pancetta – sønnen min sier den er verdens beste lasagneLasagne med pancetta er i følge sønnen min verdens aller beste lasagne. Hemmeligheten er krydderet og at kjøttsausen får koke … Les mer
- Lasagnen til mannen i husetVi er glade i lasagne hos oss og vi har flere oppskrifter hver, som vi varierer med. Dette er den … Les mer
- Lasagnen til sønnen i husetLasagnen til sønnen i huset er nok mer for den viderekomne, med sin nydelige smak av trøffel og rødvin. Start … Les mer
- Lettvinn og god kyllingrett med thaismakLettvinn og god kyllingrett med thaismak ble til en kveld vi var fysne på noe godt og ville ha et raskt … Les mer
- Lettvinn pastarett med kylling og pestosausLettvinn pastarett med kylling og pestosaus passer til ganen til de aller fleste. Vi lager den ofte etter en lang arbeidsdag, … Les mer
- Lettvinn thaiform med kyllingLettvinn thaiform er en velsmakende kyllingrett og når den først står i ovnen, gjør den seg nesten selv. Du må … Les mer
- Libanesisk biffgryteLibanesisk biffgryte smaker mye, men er ikke spesielt sterk, hvis du ikke tilsetter ekstra chili. 500 g storfestrimler 2 løk … Les mer
- Libanesisk lam og risLibanon har nydelig, smaksrik mat, med mange spennende krydder og masse urter. Denne retten er veldig enkel å lage. Lompene … Les mer
- LimekyllingDenne oppskriften er passe til 4 personer. 800 g kyllinglårfilet, eller brystfilet 1 beger aromasopp i skiver 3 lime i tynne … Les mer
- Lun potetsalat med greske kjøttbollerDenne retten er vel noe av det greskeste man kan spise. Jeg synes det smaker nydelig og får meg til … Les mer
- Mammas gratinerte tørrfiskMammas gratinerte tørrfisk er en oppskrift som ble til på en tur til Lofoten. Jeg synes den smaker helt nydelig … Les mer
- Mammas kalkun med waldorfsalat og fløtesausMammas kalkun med waldorfsalat og fløtesaus smaker veldis godt. Det geniale med retten, er at du lager kjøttet og sausen … Les mer
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lamMandel- og harissamarinerte grillspyd av lam har en rund, fin smak, som er lett å like. Om du vil ha … Les mer
- Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsausMannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus minner om Lady og Landstrykeren. Jeg synes det er kjempegodt og enda … Les mer
- Marinert kyllingbryst i burgerbrødMarinert kyllingbryst i burgerbrød er en lettvinn og smakfull rett, som passer godt både til lunsj og middag. Denne oppskriften … Les mer
- Massaman biffwokMassaman biffwok er en nydelig thailandsk rett, som er rask å lage. Om du vil, kan du bruke kylling eller … Les mer
- Meksikansk form med kyllingMeksikansk form med kylling er en ide sønnen min fikk og den er godt likt av både små og store. Den … Les mer
- Million Dollar SpaghettiMillion Dollar Spaghetti er en deilig variant av spagetti, som ligner lasagne. Det er lurt å la kjøttsausen koke lenge, … Les mer
- Minas thailaks med en liten tvistMinas thailaks med en liten tvist er en rett med god thaismak, men med en anelse sennep også. Oppskriften er passe … Les mer
- Mongolsk biffMongolsk biff er en populær, stekt biffrett, laget i en wok og servert på kinesiske restauranter. Den ble oppfunnet i … Les mer
- Mongolsk hattI forbindelse med besøket vårt i Frankfurt forrige helg, var vi så heldige at vi ble bedt hjem til en … Les mer
- Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med skjeMørbrad av reinsdyr er ikke den møreste delen av dyret, men det kan fikses. Mørbraden er fra Finnmark Rein og … Les mer
- Mormors fiskegrateng med revne gulrøtterMormor lagde verdens beste fiskegrateng, eller fiskekretteng, som hun sa og det var ikke noe juks med makaroni. Hun serverte … Les mer
- Moules fritesMoules frites, som er blåskjell, pommes frites og aioli, er Belgias nasjonalrett. Jeg tenkte at i dag, måtte være den perfekte … Les mer
- Moules fritesMoules frites er vanlig i både Frankrike, Luksemburg og Belgia og jeg synes det er en fin måte å servere … Les mer
- Moussaka med gresk salatAlle som har vært i Hellas, har vel smakt moussaka. Til moussaka brukes lammekjøttdeig. I ferskvaredisken på Meny maler de … Les mer
- Moussaka med gresk salat og tzatzikiMoussaka med gresk salat og tzatziki var den første greske maten jeg smakte, på midten av 80-tallet, og den første … Les mer
- Nordafrikansk helstekt kyllingNordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, … Les mer
- Nordafrikansk lammelårNordafrikansk lammelår er en velsmakende og saftig variasjon på lammelåret og nå som lammesesongen er i gang, kan det være … Les mer
- Nydelig viltgryteDenne viltgryten smaker nydelig. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan … Les mer
- Oksefilet med chimichurry og soppstuingOksefilet med chimichurry og soppstuing er fin selskapsmat, hvor mye kan lages klart i forveien. Chimichurri er opprinnelig fra Argentina … Les mer
- Oksefilet med Guropoteter og saus full av godsakerOksefilet med Guropoteter er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Sausen er proppet med … Les mer
- Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersausOksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus er en nydelig rett, og passer godt om du har gjester eller vil … Les mer
- Oksefilet med kremet rødvinssausOksefilet med kremet rødvinssaus, mandelpotetpuré og smørdampa rotgrønnsaker er velegnet som selskapsmat, siden mye av det kan gjøres klart i … Les mer
- Oksefilet med potetmos og gremolataJeg liker godt å bruke gremolata i stedet for vanlig saus, både til fiskeretter og kjøttretter. Det gjør at maten … Les mer
- Oksefilet med rødvin- og portvinssaus og potetpuréOksefilet med rødvin- og portvinssaus og potetpuré er en nydelig rett. Her serverer jeg den grillet, med en nydelig rødvin- … Les mer
- Oksefilet med stekte potetskiver, ratatoille, bakte tomater og sausRatatouille: 2 løk, grovhakket 1 aubergine i terninger 1 squash i terninger 1 rød paprika i terninger 1 gul … Les mer
- Oksegryte med duchessepoteterOksegryte med duchessepoteter er nydelig høst- og vintermat. Gryten kan du lage i store mengder og fryse ned til senere … Les mer
- OksehalegryteOksehalegryte er ikke like kjent som oksehalesuppe, men oksehale er veldig godt som gryte også. Smaken blir kraftig og god … Les mer
- Oksekjaker i Amarone med potetmos og smørdampa rotgrønnsakerOksekjaker i Amarone med potetmos og smørdampa rotgrønnsaker er en av mine favorittretter. Det er ikke så mye jobb med … Les mer
- Ørretfilet med soppstuing og agurksalatØrretfilet med soppstuing og agurksalat er vel kanskje ikke den vanligste kombinasjonen, men det smaker nydelig sammen. Om du ikke får … Les mer
- Ossobuco med potetmosOssobuco er en deilig italiensk tradisjonsrett med kalveskank. Det er smart å lage litt ekstra, for den smaker enda bedre … Les mer
- Ostefylt kylling med båtpoteter og appelsinsausOstefylt kylling med båtpoteter og appelsinsaus er en perfekt match. Denne retten er en av mine favoritter for tiden og … Les mer
- Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsausOstefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus er en av favorittrettene mine med kylling. Appelsinsausen smaker oså perfekt all … Les mer
- Ostekoteletter med potetmosOstekoteletter med potetmos som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom potetmosen, … Les mer
- Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsausOvnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus er nydelig, både som romsntisk middag for to og som selskapsmat. 800 … Les mer
- Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsausOvnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus serveres med agurksalat og smørdampede grønnsaker. Når jeg får tak i hel villaks, er … Les mer
- Ovnsbakt laks med potetpuré og madeirasausOvnsbakt laks med potetpuré og madeirasaus er en litt uvanlig, men veldig velsmakende rett. Laksen: 800 g laks i porsjonsstykker … Les mer
- Pad thai – thailandsk gatematPad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter … Les mer
- Pad thai med kyllingPad thai med kylling er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca. 20 … Les mer
- Paella som Sør-AmerikaI Sør-Amerika lages paella, akkurat som i Spania, men med en liten vri. De bruker kokosmelk og kokoskrem i den. … Les mer
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Pære- og blåskimmelgratinert hummerPære- og blåskimmelgratinert hummer er en variant jeg har funnet på av den franske oppskriften «hummer thermidor». Den egner seg … Les mer
- Pakistanske lammebollerPakistansk og indisk mat har mye til felles, men den største forskjellen er at indisk mat ofte er vegetar, mens … Les mer
- Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vilDenne retten er veldig populær hos oss og jeg synes det er smart å lage den om sommeren, når du … Les mer
- Parmesangratinert hummerParmesangratinert hummer er lekker selskapsmat. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1. 1 kokt hummer … Les mer
- ParmesankyllingParmesankylling blir crispy og smaker godt av parmesan. Oppskriften er passe til 3-4 personer, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene. 4 … Les mer
- Parmesanlaks med agurksalat og kald rømmesausParmesanlaks er velsmakende og litt sprø på toppen. Det smaker godt sammen med rømmesausen og agurksalaten. Du kan bruke andre … Les mer
- Parmesanpanert kylling med salsa og grønn sausParmesanpanert kylling med salsa og grønn saus er inspirert av en grønn urtesaus som brukes mye i Frankfurt. Jeg har … Les mer
- Pasta Alfredo med kyllingPasta Alfredo med kylling er velsmakende og ikke minst enkelt å lage. Pasta Alfredo en av de enkleste italienske pastarettene … Les mer
- Pasta all’ arrabbiata med karbonadedeigPasta all’ arrabbiata betyr sint pasta og denne retten er litt småsint pga. chilien den inneholder. Om du ønsker den … Les mer
- Pasta carbonara med salamiPasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara. 2 eggeplommer 3 dl fløte 40 g reven … Les mer
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel. Osten blir … Les mer
- Pasta med hjerteskjell og krepsPasta med hjerteskjell og kreps er en variant av pasta vongole og smaker knallgodt. Oppskriften er til 4 personer. 1 kg … Les mer
- Pasta med italiensk salami og fløtesausPasta med italiensk salami og fløtesaus er en kjapp og lettlaget rett. Vi er veldig glade i italiensk mat og … Les mer
- Pasta med kjøttboller fra Lady og LandstrykerenPasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren er vel et av de mest legendariske måltidene i verden. Pasta med kjøttboller … Les mer
- Pasta med knivskjellKnivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell. Denne middelhavsinspirerte varianten er en favoritt her i huset. 1 kg knivskjell … Les mer
- Pasta med kylling og bacon i fløtesausPasta med kylling og bacon i fløtesaus er godt og i tillegg enkelt å lage. Jeg liker å bruke lårfilet … Les mer
- Pasta med kylling og tomaterPasta med kylling og tomater er velsmakende og sunt. Denne oppskriften kan også lages med kalkun- eller svinefilet og er … Les mer
- Pasta med kylling, sopp og tomaterPasta med kylling, sopp og tomater er enkel, sunn og full av smak. Oppskriften er passe til 4 personer. Pasta … Les mer
- Pasta med laks og trøffelPasta med laks og trøffel er lettvint og god etter en dag på jobben og er passe til 4 personer. … Les mer
- Pasta med oksefilet og trøffelPasta med oksefilet og trøffel smaker veldig godt. Det er ikke så lett å få tak i fersk trøffel der … Les mer
- PastagratengPastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften … Les mer
- Pastaputer med pancettasausPastaputer med pancettasaus er laget av deilige pastaputer, fylt med sopp og du får kjøpt dem ferdige. Om du ikke … Les mer
- Pastaputer med sitronsaus og trøflerPastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller du … Les mer
- Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsausOlje/smør 600 g ferdig stekt indre- eller ytrefilet delt i strimler 1 løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1/2 pakke … Les mer
- Peperoncino rosso med kylling og pestoPeperoncino rosso er en pasta med sting i. Vi synes det smaker godt, men du kan bruke annen pasta til … Les mer
- Piggvar med sennepssausPiggvar er en nydelig fisk. Her har jeg brukt fileter, som jeg har krydret med salt og pepper og stekt dem … Les mer
- Pinnekjøtt med en helt nydelig sausFor noen år siden fikk jeg servert en saus til pinnekjøtt, som ga pinnekjøttmåltidet en helt ny dimensjon. Denne sausen kan … Les mer
- Piri piri-kylling med ovnspoteter og yoghurtsalatPiri piri-kylling serveres i Angola, Mosambik og Portugal. Den har litt sting, men du kan bruke mer chili hvis du … Les mer
- Plukkfisk – plokkfiskurPlukkfisk – plokkfiskur er tradisjonsmat i Norge og på Island, det smaker godt og er en fin måte å bruke … Les mer
- Porchetta med appelsinsausPorchetta er det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb med den, men resultatet er fantastisk. Jeg kjøper tynnribbe … Les mer
- Porchetta med soppsausPorchetta med soppsaus er en deilig avveksling fra den tradisjonelle, norske ribba. Det er litt jobb med porchettaen, men resultatet … Les mer
- Potetklubb med duppePotetklubb var noe av det beste jeg visste som barn. Jeg har vokst opp med mormors nydelige potetklubb. Etter jeg … Les mer
- PotetmosfiskPotetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lett … Les mer
- Pulled laks med smak av østenPulled laks med smak av østen er en rett sønnen min har æren for. Det er spenende å tilsette nye … Les mer
- Pulled pork inspirert av LibanonPulled pork inspirert av Libanon ble til, selv om jeg vet at de ikke spiser svinekjøtt i Libanon, men jeg … Les mer
- RacletteRaclette er en fransk/sveitsisk matrett, som er oppkalt etter osten som smeltes og helles over maten. Du bruker et spesielt … Les mer
- Rådyrstek med fløtegratinerte rotgrønnsaker og eple- og portvinssausRådyr er noe av det aller beste jeg vet, men det er ikke så lett å få tak i om … Les mer
- Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuréReinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré Er en nydelig rett, som gjerne kan serveres i selskap. Vilt smaker alltid … Les mer
- Reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanescoReinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco Er nydelig. Du finner en fantastisk mør reinsdyrbiff, som jeg vil anbefale, i … Les mer
- Reinsdyrfilet med jegersausJeg har valgt å servere med båtpoteter, men du kan gjerne bruke kokte eller potetmos også. 200 g reinsdyrfilet per … Les mer
- Reinsdyrfilet med madeirasaus og rosenkål, bacon og kantarellerReinsdyrfilet er kanskje mitt favorittkjøtt, når det gjelder vilt. Det er mørt og saftig, når det blir behandlet riktig. Du … Les mer
- Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsakerReinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker er deilig både sommer og vinter. Denne retten, servert med potetpuré, kan gjerne serveres … Les mer
- Reinsdyrgryte – deilig høstmatReinsdyrgryte er fantastisk høstmat. Sammen med mandelpotetpuré og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester. 2 løk … Les mer
- Reinsdyrmørbrad med bønner, fløtegratinerte poteter og madeirasausReinsdyrmørbrad sammen med fløtegratinerte poteter og madeirasausen er nydelig selskapsmat. Mørbraden legges i en sous vide og blir fantastisk mørt. … Les mer
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig … Les mer
- Risotto med tunfisk og pestoRisotto med tunfisk og pesto smaker helt nydelig. Jeg husker risotto som noe trøtte greier fra barndommen, men har etterhvert … Les mer
- Rødspette med båtpoteter og pastis- og kjørvelsausRødspette med båtpoteter og pastis- og kjørvelsaus smaker godt til både hverdags og selskap. Her har jeg servert den med … Les mer
- Rødvinskokte oksekjaker med risottoRødvinskokte oksekjaker med risotto er en av mine favorittretter fra Italia og har kraftig og god smak av rødvin. Det tar … Les mer
- Rypebryst med tyttebærsaus, saltbakte poteter og ertepuréRypebryst er nydelig mat. I følge faren min er det to måter å tilberede dem på, enten rosastekt, eller kokt … Les mer
- Safran- og sitronkyllingSafran- og sitronkylling er en av mine favoritter for tiden. Den tar ikke lang tid å lage heller. Oppskriften er … Les mer
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4 … Les mer
- Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneraguSaltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu er velsmakende tradisjonsmat fra Italia og San Marino. Potetene: Minipoteter Rapsolje Salt og pepper … Les mer
- Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananasOm du ikke har smakt sebra, kan jeg anbefale det på det varmeste. Rett over grensen til Sverige, finner du … Les mer
- Seibiff med løkSeibiff med løk er en av de gamle, norske tradisjonsrettene og du finner den i frysedisken. En liten hemmelighet, er … Les mer
- Shimbra wot – kikertgryte fra Etiopia og Eritrea5 ss rapsolje 2 løk i tynne skiver 1/2 rød paprika i små terninger 1/2 grønn paprika i små terninger … Les mer
- Siciliansk tunfiskSiciliansk tunfisk er en nydelig og ikke minst rask middagsrett å tilberede. Du får kjøpt tunfisk hos Meny. Om de … Les mer
- Siste dag av ferien og spekemat til middagI dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min. Poteter, kokt og delt i terninger 1 … Les mer
- Sitron- og urtebakt laksDenne retten er både lettvint og god. Jeg brukte båtpoteter og smørdampa gulrøtter til, men du kan gjerne bruke kokte … Les mer
- SitronkyllingSitronkylling er lett å lage, og både kylling og poteter får deilig smak av sitron, hvitløk og oregano. Retten er … Les mer
- Skrei med eple- og fennikelsaus, ertepuré, rogn og baconSkrei er benevnelsen på gyteklar torsk som har svømt gjennom Barentshavet og til norskekysten for å gyte. På den lange … Les mer
- SmazhenkaSmazhenka er en blanding av pai og pizza, som spises i deler av Øst-Europa. Jeg har fylt med løk, grilla … Les mer
- Snitsel med pommes noisettes og kaperssmørSnitsel med pommes noisettes og kaperssmør er en matrett som serveres i flere av landene i Mellom- og Sør-Europa. Oppskriften … Les mer
- Snitsel med spennende potetsalatSnitsel er vanlig å servere i store deler av Mellom-Europa. Jeg liker å variere tilbehøret og kan anbefale disse potetene … Les mer
- Solskinn og sommerferiedager hjemmeSolskinn og sommerferiedager hjemme er ikke å forakte og vi koser oss veldig i hagen og utekjøkkenet vårt. Ikke alle … Les mer
- Sommerskinke med potetsalat og aspargessausSommerskinke med potetsalat og aspargessaus er en rett som oser av sommer og jeg lager den alltid når den nye, … Les mer
- Sønnen i husets sataykyllingSønnen i husets sataykylling er en fantastisk deilig rett med grillet kylling, peanøttsaus og en nydelig mangosalat til. Denne oppskriften … Les mer
- Sør-afrikansk gryteSør-afrikansk gryte har litt uvant smak, men er veldig god. Den består av flere elementer, en peanøttsaus, harissa-ajvar, maisris og … Les mer
- SosatiesSosaties (sør-afrikanske og namibiske grillspyd) har en litt uvanlig sammensetning for oss, her oppe i nord, men de smaker veldig … Les mer
- Spagetti bologneseSpagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren min … Les mer
- Spagetti bolognese eller spagetti med kjøttsausSpagetti bolognese eller spagetti med kjøttsaus, hører med til min barndoms favoritter og smaker fortsatt helt fantastisk. Noe av hemmeligheten … Les mer
- Spagetti med hjerteskjellDenne retten er noe av det beste jeg vet og får meg til å lengte etter Italia. Oppskriften er til … Les mer
- Spagetti med villrekerSpagetti med villreker er en variasjon av spagetti vongole. Om du ikke får tak i argentiske villreker, kan du bruke … Les mer
- Spagetti vongoleSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Meny har … Les mer
- Spagetti vongole med tomaterSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Det … Les mer
- Spareribs med coleslaw og båtpoteterSpareribs med coleslaw og båtpoteter er en deilig matrett fra USA. Den ferdigmarinerte spareribsen du får kjøpt er alt for … Les mer
- Spareribs med ovnsbakte perlepoteter, coleslaw og søtpotetpuréSpareribs med ovnsbakte perlepoteter, coleslaw og søtpotetpuré er en kombinasjon som frister så snart grillsesongen starter. Siden alt kan lages … Les mer
- Spekemat med hjemmelagd potetsalatSpekemat med hjemmelagd potetsalat er deilig sommermat. I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager salat, med … Les mer
- Steam buns – Gua bao med oksekjøttSteam buns – Gua bao med oksekjøtt er en av favorittrettene mine for tiden. Du kan lage steam buns selv, … Les mer
- Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssausSteinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus smaker godt og om du ikke får tak i steinbit, kan du bruke … Les mer
- Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssausSteinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus er en nydelig rett, som gjerne kan serveres i finere selskaper. Sausen har … Les mer
- Stekt torsk med barolosaus og annapoteterStekt torsk med barolosaus og annapoteter er min favorittmiddag med torsk. Barolo er en fantastisk vin og med en hel … Les mer
- Svinefilet i rosépeppersausSvinefilet i rosépeppersaus er en velsmakende rett, som er enkel og rask å lage. Jeg fant oppskriften i et ukeblad for … Les mer
- Svinefilet med honning- og soyaglaceSvinefilet med honning- og soyaglace er en lekker rett, hvor det salte fra baconet, det syrlige og søte fra glacen … Les mer
- Svinefilet med pommes noisettes og chimichurriSvinefilet med pommes noisettes og chimichurri er nydelig selskapsmat. Chimichurri kan lages klart noen timer i forveien og settes i … Les mer
- Svinefilet med serranoskinke, ost og hasselbackpoteterOfte kan svinefilet bli litt tørt, men når du pakker den inn i skinke og ost, virker den mye saftigere. … Les mer
- Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteterSvinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester. … Les mer
- Svinekoteletter med potetmos og eplesausSvinekoteletter med potetmos og eplesaus er en harmonisk blanding av smaker. Jeg har servert rosenkål til, men du kan bruke … Les mer
- Svinemage (porkbelly) med potetmos og rotgrønnsakerI det siste har vi fått ferdigkokt svinemage i matbutikken. Den skal egentlig være klar til å legges på grillen, … Les mer
- Svinemage med fløtegratinerte søtpoteterSvinemage med fløtegratinerte søtpoteter er super grillmat. I det siste har vi fått ferdigstekt svinemage i matbutikken. Den skal egentlig … Les mer
- Svinemage med ovnsbakte beterSvinemage med ovnsbakte beter er ikke så mye jobb, men trenger lang tid i ovnen for å bli helt mør. … Les mer
- Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalatSvinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat er knallgodt og super grillmat. Oppskriften er passe til 4 personer. Papayasalat: 1 grønn … Les mer
- Svinesteik i sous vide med gammeldags brun sausSvinesteik i sous vide med gammeldags brun saus er en tradisjonell rett, laget på ny måte. Sous videbehandingen gir en … Les mer
- Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioliSweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli er perfekt grillmat. Potetene gjør seg selv i ovnen, aiolien kan lages i … Les mer
- Syrisk lammelår – så mørt at det faller av beinetSyrisk lammelår er så mørt at det faller av beinet. Vi synes det smaker fantastisk, med varme kryddere uten å … Les mer
- TacoformTacoform er en fin avveksling fra den vanlige fredagstacoen. Den inneholder ris, så du trenger ikke lefser eller tacoskjell, men … Les mer
- Tagine – vår favoritt fra Afrikas nordkystEtter en tur til Tunisia for mange år siden, gikk vi til anskaffelse av en tagine via internett. Dette viste … Les mer
- Tagine med kjøttboller og taboulehTagine er en leirgryte med lokk fra Nord-Afrika. Den brukes over åpen varme og kan kjøpes på internett. Siden vi … Les mer
- Tagine med kylling og kokos4 ss nøytral olje 2 løk strimlet 4 fedd hvitløk finhakket 4 kyllingfileter i strimler 1 ts chilipulver 1 cm … Les mer
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett eller … Les mer
- Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pestoPasta med pesto er en italiensk klassiker. Her har jeg tilberedt den med kyllingfilet og rødløk. Pesto: 150 g fersk … Les mer
- Thai grønn curry med kylling og brekkbønnerThai grønn curry med kylling og brekkbønner er en lettvint og smakfull kylling- og bønnecurry. Oppskriften er passe til 4 pers. … Les mer
- Thai kylling- og paprikawokThai kylling- og paprikawok er veldig populært hos oss. Du kan gjøre denne oppskriften sterkere eller svakere, ved å justere … Les mer
- ThaifiskegryteThaifiskegryte både smaker god og er sunt. Jeg har brukt steinbit, laks og argentinske villreker, men du kan bruke andre … Les mer
- Thaihjerteskjell med nudlerThaihjerteskjell med nudler er en av favorittrettene mine med hjerteskjell. Du får ofte ferske hjerteskjell eller vongoleskjell (som er litt … Les mer
- Thailandsk fiskewok med rekerThailandsk fiskewok med reker er rask å lage og er sunn i tillegg. Vi synes den er grei å lage … Les mer
- Thailandsk laks med nudlerJeg er svak for smaker fra Thailand og forsøker stadig med nye varianter på kjøkkenet. Denne oppskriften er passe til … Les mer
- Thainudler med laksThainudler med laks smaker godt og er i tillegg rask å lage. Om du får rester, smaker det godt i … Les mer
- Thaiwok med kyllingThaiwok med kylling er rask å lage og smaker godt. Du kan justere styrken med mer chili, om du liker det … Les mer
- Tjelknøl – en svensk spesialitetTjelknøl er en nydelig svensk rett av elg som krever at elgkjøttet er frossent når du starter. Tilbehøret kan varieres, men jeg … Les mer
- Torden, innekos og kje i ovnenTorden, innekos og kje i ovnen, så i dag ble det den store dagen for innekos. Ikke engang Barolo eller … Les mer
- Tørrmodnet t-benstek med rødvinssausJeg var så heldig at jeg fikk tak i tørrmodna t-benstek en dag og jeg tror det kanskje er det … Les mer
- Torsk med bakte perlepoteter og paprikasausTorsk med bakte perlepoteter og paprikasaus er en litt uvanlig kombinasjon, men paprikasausen passer godt til all hvit fisk. Torsken: … Les mer
- Torsk og sandefjordsmør som julemiddagTorsk og sandefjordsmør som julemiddag er vanlig på Sørlandet. Siden bonusfaren min er fra Kristiansand, står torsk med sandefjorsmør på … Les mer
- Torsk på grønnsakseng med pestoTorsk på grønnsaksseng med pesto er en sunn rett, med smak av Italia. Om du vil gjøre det lettvint, kan … Les mer
- Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og baconTorsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon, smaker nydelig og passer til selskap. Jeg har pyntet … Les mer
- Tradisjonell spansk paellaTradisjonell spansk paella smaker fantastisk, regnes som Spanias nasjonalrett og er en av mine favorittretter derfra. Denne oppskriften er passe … Les mer
- Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikumDenne retten er enkel og full av smak. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 pk. trøffelpasta (fås bl.a. på … Les mer
- Tunfisk med couscous og salatTunfisk med couscous og salat serveres med en karri- og mangodressing og er inspirert av landene i Midtøsten. Om du … Les mer
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressingTunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Om du ikke får tak … Les mer
- Tunfisk med gremolata og risottoDenne retten smaker harmonisk og om du ikke har forsøkt fersk tunfisk tidligere, kan jeg anbefale det. Den stekes omtrent … Les mer
- Tunfisk med grilla grønnsaker og fennikel- og eplesausDenne tunfiskretten kan fint brukes til festmat. Du får fersk tunfisk på Meny (kan hende du må bestille), men den … Les mer
- Tunfisk med kremet kaperssausTunfisk med kremet kaperssaus er en av favorittrettene mine med tunfisk. Sausen passer veldig godt til de fleste andre fiskeslag … Les mer
- Tunfisk med potetsticks og tunfiskmajonesTunfisk med potetsticks og tunfiskmajones er en favoritt hos oss. Fersk tunfisk smaker nydelig og kan sikkert falle i smak … Les mer
- Tunfisk med smak av ØstenTunfisk med smak av Østen er en stor favoritt her i huset. Om du ikke får tak i fersk tunfisk, … Les mer
- Tunfiskbiff med linser og gremolataTunfiskbiff med linser og gremolata er en sunn og velsmakende rett. Når den er lekkert stekt på grillen med rosa … Les mer
- Urtebakt lammecarré med fondantpoteter og bønnerUrtebakt lammecarré med fondantpoteter ser imponerende ut, er morsomt å servere gjester og er ikke så vanskelig å lage. Mye … Les mer
- Utbeinet lammelår med båtpoteter og salsaUtbeinet lammelår med båtpoteter og salsa er en velsmakende sommerrett. Om du ikke kan beine ut lammelåret selv, kan du … Les mer
- Utbeinet lammelår med parmesandryss, på grønnsakssengDenne måten å lage mat på, er en av mine favoritter. Alt legges i langpanna og koser seg sammen, til … Les mer
- Utbeinet lammelår som i HellasUtbeinet lammelår som i Hellas er en velsmakende rett, hvor alt tilberedes i den samme formen. Her har jeg kjøpt … Les mer
- Valentinsdagen – Italienske kjøttboller med hjertepastaValentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, feires 14. februar, hvert år. Det er en feiring av kjærligheten og … Les mer
- Verdens beste lapskausMoren min lager verdens beste lapskaus. Hemmeligheten er knoke, og som med mange norske tradisjonsretter, masse koketid. 1 salt svineknoke … Les mer
- Vietnamesisk svinenakkeDenne retten med svinenakke, er en av mine favoritter fra Vietnam. Den tar litt tid å tilberede, pga. koketiden, men … Les mer
- Vietnamesiske kjøttboller i peanøttsausVietnamesiske kjøttboller er saftige, smaksrike og laget av svinekjøttdeig. Sausen til denne retten er enkel og rask å lage. De … Les mer
- Villaks med sprøstekt bacon, grilla grønnsaker og eple- og fennikelsausDenne retten smaker nydelig med villaks, men det er ikke alltid så lett å få tak i. Du kan erstatte … Les mer
- VillsvinfiletVillsvinfilet er ikke så lett å finne i Norge, men rett over svenskegrensen finnes den i frysedisken mange steder. La kjøttet … Les mer
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit på … Les mer
- Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter500 g kjøttdeig 2 egg 3 dl fløte 2 dl strøkavring eller panko 1/2 ts hvit pepper 1/2 ts nellik … Les mer
- Wallenbergare med potetpuré og erterWallenbergare er en av de mest kjente matrettene fra Sverige. Denne gangen har jeg laget potetmos til, men du kan … Les mer
- WienersnitselWienersnitsel blir brukt mye i Mellom- og Sør-Europa. Da jeg var liten, var det vanlig å servere det på kaféer … Les mer
- Ytrefilet med cowboysmørsausYtrefilet med cowboysmørsaus passer perfekt til deg som er glad i kryddersmør. Du kan bruke hvilke grønnsaker og poteter du … Les mer
- Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsausYtrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus er nydelig selskapsmat Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres … Les mer
- Ytrefilet med sinte poteter, jordskokkpuré og kraftig estragonsausYtrefilet med sinte poteter, jordskokkpuré og kraftig estragonsaus har kraftige, gode smaker og passer kanskje best for voksne. Potetene har … Les mer
- Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersausYtrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus er en av mine favorittretter. Konjakk- og peppersaus er dessuten den beste … Les mer