Rockefellerøsters ble første gang laget på Antoines restaurant i New Orleans i 1889, av Jules Alciatore fordi de ikke fikk tak i snegler. Han erstattet den med lokale østers og en rik grønn saus, og oppkalte den etter den rikeste mannen på den tiden, John D. Rockefeller. Ingrediensene i originaloppskriften er hemmelighet, men moderne versjoner inkluderer ofte urter, smør og Pernod, eller annet anisbrennevin. Du kan beregne 1 – 6 østers per person, avhengig av om du skal servere dem som en teaser, forrett eller hovedrett. Om du ikke klarer å åpne dem selv, kan de hjelpe deg i ferskvaredisken.
- 24 østers
- 125 g smør
- 1 dl finhakket persillerot
- 1/2 dl finhakket sellerirot
- 1 dl finhakket sjalottløk
- 1 hvitløkfedd
- 0,75 dl finhakket fennikel
- 60 g revet loff
- 1/2 dl pernod eller annen anislikør
- 1 neve bladpersille, finhakket
- Salt og pepper
Sånn gjør du det:
Smelt smøret i en kjele, tilsett persillerot, selleri, løk og finhakket hvitløk og la det stå og surre i noen minutter på svak varme. Tilsett fennikel og pernod og la det surre enda noen minutter, til den er myk. Tilsett et par ss kraft fra østersene, hell blandingen over i hurtigmikser og kjør den til en jevn saus. Rør inn loff og smak til med salt og pepper. Legg den rensede østersen i ildfast(e) form(er) og fordel blandingen i hver enkelt østers, så den dekker helt ut til skallkanten. Sett formene i stekeovnen på 250 grader og gratiner retten til sausen begynner å boble. Det tar 3-4 minutter og server rockefellerøsters med en gang den er klar.

Du finner flere spennende oppskrifter med østers og andre skalldyr her og flere velsmakende retter fra USA her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.