Skalldyr er en fellesbetegnelse for krepsdyr og skjell. Skalldyr smaker aller best på vinteren, når det er kaldt i vannet. De spises likevel med stor iver om sommeren. Her finner du skalldyroppskrifter fra fjern og nær og noe som vil passe de fleste ganer.
- Aioligratinert hummerAioligratinert hummer er en lekker og velsmakende rett, som passer godt i selskap. Den er passe til 4 pers somFortsett å lese “Aioligratinert hummer”
- Blåskjell garam masalaBlåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Blåskjell garam masala”
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig som forrett, lunsjrett eller til hovedrett. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden viFortsett å lese “Blåskjell i hvitvin”
- Blåskjell med blåskimmelost og urterBlåskjell med blåskimmelost og urter er en av favorittrettene med blåskjell. 1 kg blåskjell 3 sjalottløk, finhakket 1 chili, finhakketFortsett å lese “Blåskjell med blåskimmelost og urter”
- Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseriBlåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri er favoritten til mannen i huset. Blåskjellene blir gode, men kraften blir den deiligste suppe,Fortsett å lese “Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dlFortsett å lese “Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus”
- Blåskjell med mandel- og harissasausBlåskjell med mandel- og harissasaus (harissa kalles også harees eller jareesh, avhengig av hvilket land du befinner deg i) erFortsett å lese “Blåskjell med mandel- og harissasaus”
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blirFortsett å lese “Blåskjell med smak av Østen”
- Blåskjell på italiensk visBlåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveresFortsett å lese “Blåskjell på italiensk vis”
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese “Ceviche”
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese “Ceviche”
- En smakfull forrett med fisk og skalldyrEn smakfull forrett med fisk og skalldyr er perfekt selskapsmat, med noe for enhver smak og mye av det kanFortsett å lese “En smakfull forrett med fisk og skalldyr”
- Favorittsausen vår til skalldyrFavorittsausen vår til skalldyr passer til alt fra hummer til diverse skjell og er i tillegg kjapp og grei åFortsett å lese “Favorittsausen vår til skalldyr”
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en nydelig forrett, lunsjrett, eller den kan være en del av et tapasmåltid. Denne oppskriften girFortsett å lese “Gambas al ajillo”
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en deilig forrett/tapasrett som kan lages på mange måter. på, Denne oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Gambas al ajillo”
- Gratinert hummer – hummer thermidorGratinert hummer er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrettFortsett å lese “Gratinert hummer – hummer thermidor”
- Gratinerte blåskjellGratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskosFortsett å lese “Gratinerte blåskjell”
- Gratinerte krepsehalerGratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er detFortsett å lese “Gratinerte krepsehaler”
- Gratinerte sjøkrepsGratinerte sjøkreps er en helt fantastisk god forrett, som jeg virkelig anbefaler. Meny selger ofte fersk sjøkreps i helgene. 12 sjøkrepsFortsett å lese “Gratinerte sjøkreps”
- Hjemmelaget rekesalatHjemmelaget rekesalat er perfekt å lage etter du har servert ferske reker. Jeg skreller dem med en gang vi harFortsett å lese “Hjemmelaget rekesalat”
- Hjemmelaget rekesalat med stingHjemmelaget rekesalat med sting er ikke komplisert, det smaker godt og du kan fylle på med akkurat så mye rekerFortsett å lese “Hjemmelaget rekesalat med sting”
- HjerteskjellHjerteskjell er delikatessemat og selges levende på Meny. De kan tilberedes på mange måter og denne oppskriften er lettvinn ogFortsett å lese “Hjerteskjell”
- Hummer med couscoussalatHummer med couscoussalat er en rett som er inspirert av landene i Midt-Østen. Jeg kjøper hummer hos Meny og fårFortsett å lese “Hummer med couscoussalat”
- Hummer med estragonsmør og potetpuréHummer med estragonsmør og potetpuré serveres med og syltede grønnsaker, smaker helt fantastisk godt. Bruk 2 rå hummer til 4Fortsett å lese “Hummer med estragonsmør og potetpuré”
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese “Hummersuppe med laks og reker”
- Hvitløksreker fra HawaiiHvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig,Fortsett å lese “Hvitløksreker fra Hawaii”
- Indiske rekerIndiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese “Indiske reker”
- Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampiItaliensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan ogsåFortsett å lese “Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi”
- Kabaret eller aspikKabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelagetFortsett å lese “Kabaret eller aspik”
- Knivskjell med blåskimmelost og urterKnivskjell med blåskimmelost og urter smaker deilig. Du får kjøpt knivskjell på Meny og andre velassorterte matbutikker og fiskebutikker. KnivskjelleneFortsett å lese “Knivskjell med blåskimmelost og urter”
- KrabberKrabber smaker nydelig og kan både spises naturell og i forskjellige matretter. Jeg vokste opp med en far som alltid spiste alt ogFortsett å lese “Krabber”
- KrepsesalatKrepsesalat er deilig på brødskiva, rundstykket eller i en baguette. Den er også super som en del av et koldtbord.Fortsett å lese “Krepsesalat”
- Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkremLakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem er en velsmakende forrett. Laksen serveres rå, så jeg bruker alltid Salma, som smakerFortsett å lese “Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem”
- LuksusterteskjellLuksusterteskjell er en litt mer eksklusiv variant av terteskjell, som kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. JegFortsett å lese “Luksusterteskjell”
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes bådeFortsett å lese “Mammas krabberisotto”
- Moules frites – blåskjell med pommes fritesMoules frites – blåskjell med pommes frites er vanlig i både Frankrike, Luksemburg og Belgia og jeg synes det erFortsett å lese “Moules frites – blåskjell med pommes frites”
- Mousselinegratinerte krepsehalerMousselinegratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Det er litt jobb med den, men den er verdt hvert enesteFortsett å lese “Mousselinegratinerte krepsehaler”
- Ordførerens rekesuppeOrdførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det erFortsett å lese “Ordførerens rekesuppe”
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese “Østers”
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese “Østers med bringebærvinaigrette”
- Østers med smak av ØstenØsters med smak av Østen er en velsmakende østersvariant og en av mine favorittoppskrifter med østers. Du får kjøpt levendeFortsett å lese “Østers med smak av Østen”
- Pad thai – thailandsk gatematPad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutterFortsett å lese “Pad thai – thailandsk gatemat”
- Paella som Sør-AmerikaI Sør-Amerika lages paella, akkurat som i Spania, men med en liten vri. De bruker kokosmelk og kokoskrem i den.Fortsett å lese “Paella som Sør-Amerika”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Pære- og blåskimmelgratinert hummerPære- og blåskimmelgratinert hummer er en variant jeg har funnet på av den franske oppskriften “hummer thermidor”. Den egner segFortsett å lese “Pære- og blåskimmelgratinert hummer”
- Parmesangratinert hummerParmesangratinert hummer er lekker selskapsmat. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1. 1 kokt hummerFortsett å lese “Parmesangratinert hummer”
- Pasta med hjerteskjell og krepsPasta med hjerteskjell og kreps er en variant av pasta vongole og smaker knallgodt. Oppskriften er til 4 personer. 1 kgFortsett å lese “Pasta med hjerteskjell og kreps”
- Pasta med knivskjellPasta med knivskjell er ikke like vanlig som med andre typer skjell. Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell.Fortsett å lese “Pasta med knivskjell”
- Pasta med krepsehalerPasta med krepsehaler er er lettvinn og god mat, som passer fint i en hektisk hverdag. Om du ikke fårFortsett å lese “Pasta med krepsehaler”
- Pasta med småsinte rekerPasta med småsinte reker er en av mine pastafavoritter. Du kan gjøre den mildere eller sterkere ved å justere chilimengden.Fortsett å lese “Pasta med småsinte reker”
- Pestomarinerte argentinske villrekerPestomarinerte argentinske villreker smaker aller best med hjemmelaget pesto, men om du ikke har tid til å lage selv, gårFortsett å lese “Pestomarinerte argentinske villreker”
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese “Rekecocktail med smak av Østen”
- Rekecocktail med stingDenne rekecocktailen er en liten vri på en gammel slager. Den smaker best med ferske reker, men om du ikkeFortsett å lese “Rekecocktail med sting”
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese “Rekecocktail med sting og avokadokrem”
- Rekecocktail som i KaribiaRekecocktail som i Karibia er en frisk og god forrett, som smaker aller best med ferske reker, men du kanFortsett å lese “Rekecocktail som i Karibia”
- Reker i sweet chili sauceReker i sweet chili sauce er et lettvint og godt element til tapas eller koldtbord eller du kan bruke detFortsett å lese “Reker i sweet chili sauce”
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese “Rekerisotto”
- Rekesalat med stingRekesalat med sting er erfekt å lage om du har rekerester, eller når du bare har lyst på noe godt påFortsett å lese “Rekesalat med sting”
- San choy bauSan choy bau er en deilig kinesisk rett, opprinnelig laget av due. Jeg har laget den med svinekjøttdeig, men den kan ogsåFortsett å lese “San choy bau”
- Saus til skalldyrSaus til skalldyr en en kald saus, som passer godt til det meste av skalldyr og jeg synes den løfterFortsett å lese “Saus til skalldyr”
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese “Skagenrøre”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese “Skalldyrsalat”
- Skalldyrsalat med røkt ørretSkalldyrsalat med røkt ørret passer godt som en lekker forrett. Du kan selvfølgelig bruke ferske eller frosne reker og krepsehaler,Fortsett å lese “Skalldyrsalat med røkt ørret”
- Spagetti med hjerteskjellSpagetti med hjerteskjell er noe av det beste jeg vet og får meg til å lengte etter en tur tilFortsett å lese “Spagetti med hjerteskjell”
- Spagetti med hummerSpagetti med hummer er en nydelig og smaksrik Middelhavsrett. Du får kjøpt hummer hos velassorterte matbutikker. Oppskriften er til 4Fortsett å lese “Spagetti med hummer”
- Spagetti med villrekerSpagetti med villreker er en variasjon av spagetti vongole. Om du ikke får tak i argentiske villreker, kan du brukeFortsett å lese “Spagetti med villreker”
- Spagetti vongoleSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Meny harFortsett å lese “Spagetti vongole”
- Spagetti vongole med tomaterSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. DetFortsett å lese “Spagetti vongole med tomater”
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var enFortsett å lese “Terteskjell”
- ThaifiskegryteThaifiskegryte både smaker god og er sunt. Jeg har brukt steinbit, laks og argentinske villreker, men du kan bruke andreFortsett å lese “Thaifiskegryte”
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe har en mild smak av kokos og kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. 1 finhakket løkFortsett å lese “Thaifiskesuppe”
- Thaihjerteskjell med nudlerThaihjerteskjell med nudler er en av favorittrettene mine med hjerteskjell. Du får ofte ferske hjerteskjell eller vongoleskjell (som er littFortsett å lese “Thaihjerteskjell med nudler”
- Tradisjonell spansk paellaTradisjonell spansk paella smaker fantastisk, regnes som Spanias nasjonalrett og er en av mine favorittretter derfra. Denne oppskriften er passeFortsett å lese “Tradisjonell spansk paella”