Tacopizza – texmexpizza

Tacopizza eller texmexpizza kan gjøres så sterk eller svak du ønsker og du kan også variere tilbehøret. Jeg synes den er en fin variasjon på tacofredagen. Jeg lager mitt eget tacokrydder og synes det er smart, for de du kjøper er veldig salte.

Bunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ts honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann, ev. juster med mel.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg legger på fyllet.

Fyll til tacopizza:

400 g karbonadedeig

1 finhakket løk

2 ss hjemmelaget tacokrydder, ev. 1 pose ferdigkjøpt

1 glass tacosaus, etter eget ønske

1/2 paprika i strimler

10 Minitomater, delt i 4

Jalapeño fra glass (om du vil ha pizzaen hot)

1 pk reven ost, gjerne vellagret

Tortillachips – nachos

Stek karbonadedeigen og løken i litt olje, til det har fått en fin brunfarge. Tilsett krydder og tacosaus og rør gods sammen. Bre blandingen utover pizzabunnen. Legg på ost, tomater og jalapeño. Stek midt i ovnen på 200 grader. Når det begynner så vidt å få litt farge, stikkes tortillachipsen ned i pizzaen. De smaker ekstra godt når de får bli litt lune.

Etter steking (frivillig):

Lime i båter

Koriander

Legg på limebåter og koriander rett før servering. Jeg serverer tacopizza sammen med rømme eller guacamole, som du finner oppskrift på her, og noen ganger en hjemmelaget salsa, som du finner oppskrift på her.

Du finner flere spennende texmexoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

%d