Arroz con coco med bacon er en deilig, mild rett, som enten kan nytes alene, eller brukes som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Retten er det sør- og mellom-amerikanske svaret på risotto og det spesielle er at den inneholder kokoskrem.
Arroz con coco lages også i en søt variant, som en slags riskrem/rispudding.
Kraft:
1,5 dl hvitvin
4,5 dl vann
4 dl kokoskrem
6 ss kyllingfond
Kok opp, så den er varm når den skal brukes.
Arroz con coco med bacon:
1 finhakket løk
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 pk risottoblanding med steinsopp
1 pk tørket sopp (steinsopp eller blandet skogsopp)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 l varm kraft
400 g bacon i små terninger
100 g smør
50 g finrevet parmesan
1 lime, kun saften
Ev. litt finhakket persille
Koriander
Legg soppen i litt kokende vann og la den stå og trekke til du skal bruke den. Brun baconet i litt smør, krydre med salt og pepper løft det ut og sett til side.
Fres løk og hvitløk til løken er myk og blank i det samme smøret. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Sett platen på middels varme og tilsett soppen.
Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell én øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens arroz con coco koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har ønsket konsistens. Riktig tilberedt arroz con coco skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når arroz con coco har fått perfekt konsistens, tilsettes baconet, limesaft, smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Risottoen vil tykne om den blir stående. Rør ev. inn finhakket koriander rett før servering og pynt med et korianderblad ved servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.