Bakt ishavsrøye med sennepspoteter

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter smaker helt nydelig og er velegnet når man skal ha middagsgjester, siden det meste kan gjøres ganske klart i god tid.

Potetene: 

Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter. Mens potetene er i ovnen blander du resten av ingrediensene i en bolle.

1/2 dl Bergbys søt og sterk  pølsesennep

2 ss kapers

1/2 dl olivenolje

1 finhakka vårløk

1/2 lime, kun saften

Pepper

Bland med ovnspotetene og server varmt eller lunkent.

Bakt ishavsrøye:

1 hel ishavsrøye på ca. 2 kg.

100 g smør i terninger + litt til å smøre folien med

1 bunt bladpersille, hel

1/2 purre i strimler

Skyll godt ut av røya og skjær eventuelt av hodet. Dryss salt og pepper i buken og fyll med smør, finstrimlet purre og bladpersille. Fyllet kan godt tyte ut i alle retninger.
Legg ishavsrøya på dobbelt ark tykk aluminiumsfolie smurt med smør. Pakk tett sammen og legg med skjøten opp enten i en ildfast form og stek i stekeovn ved 200 grader, ca. 20-30 min eller på indirekte varme på grillen (ev. på hylle høyt opp). Åpne forsiktig og sjekk om fisken er ferdig eller om den trenger litt mer tid.

Server gjerne bakt ishavsrøye med sennepspoteter  med rømme tilsatt finhakket gressløk, salt og pepper og agurksalat, som du finner oppskrift på her.

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter
Bakt ishavsrøye med sennepspoteter

 

Du finner oppskrifter på masse spennende fiskeretter, både til hverdags og fest HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese