BBQ-saus (barbecuesaus) er godt til grillmat, både som marinade, til å smøre med under stekingen og som en dipp på tallerkenen. Du får kjøpt ferdig på flaske, men hjemmelaget er selvfølgelig bedre.
1 finhakket løk
2 ss olivenolje
4 fedd finhakket hvitløk
2 dl ketchup
2 dl brunt sukker
1 dl eplesidereddik
1 lime saft og finrevet skall (kun det grønne)
2 ss worchestersaus
3 dråper tabasco
1 ts liquid smoke
Litt kajennepepper (etter hvor spicy du vil ha den)
Fres løk og hvitløk i olivenoljen på middels temperatur, til løken er litt gyllen og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke. La sausen småkoke i 30 minutter.
![BBQ-saus (barbecuesaus) BBQ-saus (barbecuesaus)](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/6BB3B577-6097-4447-B3A1-DC61500EEC2C.jpeg?resize=750%2C422&ssl=1)
Du finner flere varierte og spennende sausoppskrifter, fra fjern og nær, her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.