Blomsterfoccacia

Blomsterfoccacia kan bringe frem kunstneren i deg. Jeg har laget focaccia mange ganger, men fikk lyst til å kaste meg på den nye trenden med å lage blomstermotiv på brødet. Man kan velge mye forskjellig å lage av, men det er ekstra godt med tomater, for de blir naturlig søte under stekingen. Denne oppskriften gir et luftig og saftig brød.

300 g manitobamel (ev. hvetemel)

200 g tipo 00-mel

365 g vann, fingervarmt

1 ts tørrgjær

1/2 ts sukker

11 g salt

Elt alle ingrediensene godt sammen. Dekk den til og sett den til heving i min. 1 time, gjerne lenger.

Legg bakepapir i en ildfastform og hell deigen over i den. Dekk til og sett til ny heving i min. 1 time.

1 dl olje

Vårløk

Minitomater

Urter

Flaksalt

Lag groper i deigen med fingrene og hell olje over den. Lag blomster av f.eks. vårløk i strimler, oliven i skiver og minitomater. Dryss over urter og salt og sett ganske langt ned i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter. Sjekk om den er gjennomstekt ved å knakke på den med en finger. Lyden skal være hul.

La brødet kjøle seg ned og server til supper, med pålegg i eller som en del av et tapasbord.

Blomsterfocaccia
Blomsterfoccacia

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese