Bog av kje med brun saus og bakepotet

Bog av kje med brun saus og bakepotet

Bog av kje med brun saus og bakepotet er nydelig mat. Du kan enten langtidssteke kjeet eller legge det i sous vide og brune det raskt på grillen eller i ovnen til slutt. Uansett metode, blir kjøttet fantastisk mørt. Bog av kje har ikke så mye kjøtt, så jeg beregner kun 2 personer på hver bog. Du får kjøpt kje hos slaktere, Meny og andre velassorterte matbutikker. Om du ikke får tak i kje, kan du bruke bog av lam i stedet.

Kjeet:

1 kjebog

1 pose glaze med persille & ramsløk fra Meny

2 løk i båter

2 fedd hvitløk, finhakket

1 potte rosmarin

2 dl kyllingkraft, ev. vann og fond

Masser kjelbogen med glazen, dekk til og la det stå til marinering i noen timer, gjerne over natten.

Legg løk, hvitløk og rosmarin i en ildfast form. hell over kraften og legg kjeet på toppen.

Dekk formen med folie og stek på 200 grader i 30 minutter, før du reduserer til 150 grader. Stek videre under folie i 3,5-4 timer til og snu kjeet etter halve tiden. Fjern folien og øk ovnstemperaturen til 180 grader de siste 20 minuttene for så kjeet får fin gyllen farge.

Sous vide:

Om du vil tilberede kjebogen i sous vide, legger du den marinerte bogen i vakumpose og vakuumerer den med 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 8 timer på 70 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen eller på grillen.

 

Bog av kje med brun saus og bakepotet
Bog av kje før steking

 

Sausen:

Denne sausen er mammas oppskrift, er veldig god og super for alle som ikke tåler løk så godt.

1/2 liter fløte

1/2 beger seterrømme

1/4 flaske kyllingfond

Ca. 4 ss soyasaus (smak til)

En god skvett solbærsirup (smak til)

Nykvernet pepper

Litt maizenajevner

Halvparten av kraften fra stekeposen

Sukkerkulør

La alt koke i minimum 10 minutter, gjerne lenger.

Bakt potet:

Beregn 1/2 – 1 bakepotet per person.

Pakk potetene inn i aluminiumsfolie og sett dem i ovnen på 150 grader i 1 timer. Om potetene er veldig store, deles de i to før servering.

 

Servering:

Server bog av kje med brun saus og bakepotet sammen med løken fra stekeformen og valgfrie grønnsaker, f.eks. brokkolini.

 

Bog av kje med brun saus og bakepotet
Bog av kje med brun saus og bakepotet

Du finner flere spennende oppskrifter med kje her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese