Briocheburgerbrød

Brioche er fransk gjærbakst, som har en lekker gulfarge. Det sies at fargen kommer av mye egg og mye smør i deigen, men jeg har gitt denne deigen litt ekstra hjelp, ved å tilsette gulrotjuice. Denne oppskriften gir 16 burgerbrød.

1 kg hvetemel

100 g smeltet smør

1 pk gjær

3 egg

3 dl gulrotjuice

2 ss sukker

1 dl melk

Elt alt godt sammen. Sjekk om det behøves mer mel eller melk. Deigen skal kunne bakes ut, men være ganske fuktig. La det heve med klede over i min. 1 time, til deigen har dobbel størrelse. Bak ut burgerbrød i ønsket størrelse og legg dem på et stekebrett, dekket med bakepapir.

La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter til de har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.

%d bloggere liker dette: