Cake pops

Cake pops ble oppfunnet av en blogger fra USA i 2011 og har spredd seg i rekordfart over store deler av verden. Det er litt jobb med dem, men de er både lekre og smaker godt.

2 eggehviter

225 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

60 g mykt smør

1,5 ts bakepulver

225 g hvetemel

1,75 dl melk

Grønn konditorfarge

200 g kremost naturell

Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske til du har en fin marengs. Visp inn vanilje, smør, mel, bakepulver og melk. Tilsett konditorfarge, til du er fornøyd med utseendet.

Hell deigen i en rund, bakepapirkledd kakeform på 24 cm i diameter og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 min. Bunnen skal være gyllen på overflaten og gjennomstekt (sjekk med et grillspyd, det skal ikke være deig på det om du stikker det ned i kaken og tar den opp igjen).

Avkjøl kakebunnen i formen, løsne den og dra av bakepapiret. Skjær av skorpen på toppen av kakebunnen (den kan du maule, om du vil). Smuldre opp resten av kakebunnen til smuler i en bolle og bland den sammen med kremost, til du har en formbar masse.

Legg bakepapir på et fat, som får plass i fryseren. Form deigen til runde kuler, legg dem på brettet og stikk pinner inn i dem. Når brettet er fullt, settes det i fryseren i min. 30 min, gjerne over natten.

 

Pynting:

400 g hvit kokesjokolade

Litt delfiafett

Grønn konditorfarge

Hvit og sølv kakestrøssel

Smelt sjokoladen i vannbad, sammen med konditorfargen og litt delfiafett. Dypp de frosne kakekulene i sjokoladen og la overflødig sjokolade renne av. Dryss over kakestrøssel før sjokoladen stivner og sett dem i et cake popsstativ eller med avstand i kjøkkenglass eller lignende til sjokoladen er helt stiv.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese