Carne asada i lomper

Carne asada i lomper er en smaksrik rett fra Sør- og Mellom-Amerika. Denne retten gir den autentiske tacofølelsen og er en av mine favoritter for tiden. Carne asada i lomper er laget med biff, du kan bruke hvilken type du vil, men jeg har brukt ytrefilet, som er ganske mørt.

Limesyltet løk:

450 g rødløk i veldig tynne skiver

1/2 ts salt

2 ts sukker

2 dl ferskpresset limejuice (eller til det dekker)

1/2 jalapeño eller annen chili, finhakket (kan utelates om du ikke er så glad i sterk mat)

Legg løken og chilien lagvis i en bolle, dryss over salt og sukker og hell på limejuicen. Sett på lokk, eller dekk med plastfolie og sett kaldt i min. 4 timer, gjerne over natten, rør av og til.

Biffen:

600-800 g biff

1 ts pepper

2 ts salt

1 ss røkt paprika

2 ts hvitløkspulver

1/2 ts kajennepepper

Bland krydderet godt sammen. Legg biffene på et fat og dryss krydderet på alle sider av kjøttet. Dekk til og avkjøl i minst 4 timer, eller gjerne over natten.

Salsa:

450 g modne tomater, delt i to

1 dl korianderblader

2-3 vårløk, kuttet i 4 cm lengder

1/2 jalapeño, grovhakket

1 hvitløksfedd

1 ss bringebær- eller rødvinseddik

Salt og pepper

Kjør alt til en jevn blanding i en foodprosessor eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper, dekk til og la salsaen stå avkjølt i min. 4 timer, eller over natten.

Servering:

3 paprika i forskjellige farger i strimler eller syltet paprika fra glass

12 små myke tortillas

2 avokadoer, i tynne skiver

Ev. koriander, jalapeño i skiver, og limebåter

Stek biffen på grillen eller i grillpanne over høy varme i ca. 5 minutter på hver side eller til middels stek, før du lar den hvile i 5 minutter, skjær den deretter i tynne skiver.
Varm tortillas i folie i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme. Legg paprika, biff, avokado og noen av de syltede løkene på tortillas. Hell over salsa og nyt.

 

 

Du finner spennende og velsmakende oppskrifter på grillmat, fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese