Kylling med couscous og salat

Kylling med couscous og salat serveres med en karri- og mangodressing og er inspirert av landene i Midtøsten.

Couscous:

2 små rødløk eller 4 sjalottløk, finhakket

4 porsjoner couscous

2 ss sjalottløkfond, ev. buljongterning eller annen fond

4 ss olivenolje

1 pose pinjekjerner

1 pose pistasjnøtter

Fres løken i litt olje, tilsett fond, couscous og vann og koke etter anvisning på pakken. Bland inn resten av ingrediensene og server.

Salat:

Salat etter eget ønske, finstrimlet

Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet

1 vårløk, finstrimlet

1 appelsin i terninger

1/2 paprika i strimler

1 neve granateplekjerner

1 neve spirer, f.eks. sukkerertspirer

Legg alt i en bolle eller utover et fat, så det er enklere å se alle ingrediensene.

Dressing:

1/2 beger creme fraiche

1 dl majones

1 ss karri

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

 

Kylling:

4-6 kyllingfileter, gjerne kyllinglårfilet

Olivenolje til å pensle med om du griller dem

Salt og nykvernet pepper

1 ss olivenolje

1 ss smør

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i stekepanna i blanding av smør og olje, eller ta dem på grillen. Om du bruker steketermometer, skal temperaturen være 68-70 grader.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese