Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri

Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri er en vinner, både sommer og vinter. Når både beinet og fettet får sitte på under steking/grilling, blir resultatet både saftigere og mer smakfullt.

Parmesanpoteter:

Potetene deles i båter om de er store og i to om de er små og legges i en form som er smurt med rapsolje. Krydre med salt og pepper. Stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt. Parmesanpoteter smaker så godt, at jeg pleier å lage større porsjon enn normalt, for gjestene har en tendens til å maule dem etter de egentlig er ferdige å spise.

Côte de Boeuf – entrecôte på bein:

300 gram entrecôte, ca. 3 cm tykkelse pr. person

Salt og pepper

Gni inn biffene med salt og pepper og la dem ligge i romtemperatur minst 1 time før steking.

Grilles på høy temperatur eller stekes i varm stekepanne, med en blanding av smør og rapsolje, til kjøttet har fått en nøttebrun skorpe.

Hell gjerne stekesmøret over biffene under steking med en skje. Snu biffene når de har fått en fin stekeskorpe.  Etterstek i ovnen på 180 grader til du har en kjernetemperatur på ca. 58 grader, det tar 5-10 min. avhengig av størrelsen på biffen. La det hvile i 10 min. Kjernetemperaturen vil øke til 60-62 grader, mens det hviler og det er perfekt.  Entrecôte har mye fettmarmorering, og bør derfor ikke serveres så rå som f. eks. ytre- og indrefilet.

Chimichurri:

3 ss rødvinseddik

2 dl god olivenolje

2 fedd hvitløk

1 rødløk

1 fersk rød chili

2 pk fersk bladpersille

1 potte fersk koriander

1 ss tørket oregano

Salt og pepper

Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.

Côte de Boeuf - entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri
Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese