Dessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises og smaker akkurat like godt.
3 eggehviter
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g kokesjokolade
4 ss rom
100 g sukker
100 g smør
3 eggeplommer
2 dråper mandelekstrakt
50 g siktet mel
50 g siktet mandelmel
Smør og strø en liten kakeform med mel.
Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.
Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.
Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.
Glasur:
100 g hvit kokesjokolade
5 ss smør
Smashkuler
Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.
![Dessertkake med smashkuler Dessertkake med smashkuler](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/7ff88-dsc_0750-2016656-7-1489467715820.jpg?resize=700%2C465&ssl=1)
Du finner flere spennende kakeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.