Ostekake med smak av jul

Ostekake med smak av jul er litt jobb, men den er verdt jobben. Den smaker godt og om du er litt kunstnerisk, kan den se veldig lekker ut.

300 g pepperkaker (det går fint å bruke de billige fra butikken)

150 g smør

Pepperkaker, bær, mynteblader og julegodteri til pynt

Pepperkakebunnen:

Knus pepperkaker i en foodprossesor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smører i terninger og bland det til en jevn deig. Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og trykk pepperkakeblandingen jevnt utover bunnen. Stek bunnen i ovnen på 170 grader i 10 minutter og sett den til avkjøling.

Krem:

1 pk gele

2,5 dl vann

200 g kremost naturell

50 g kremost med smak av mandarin og ananas

1 boks rømme

1 ts vaniljesukker

100 g melis

3 dl fløte

Kok opp 1 pk gelé og 2,5 dl vann og sett til avkjøling.

Visp kremost, rømme, vaniljesukker og melis godt sammen med en mikser.

Visp fløten til krem og sett den kaldt.

Bland den avkjølte geléen forsiktig inn i osteblandingen og bland inn kremen. Hell blandingen over pepperkakebunnen i formen og sett kaken kjølig i minst 3 timer, til den har stivnet.

Bringebærgelé:

1 pk bringebærgele

2,5 dl vann

Lag bringebærgelé etter anvisning på pakka, men bruk kun 2,5 dl vann. La geléen bli helt kald og hell den over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.

Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.

Pynt med bær, f.eks. bjørnebær, blåbær, bringebær og physalis, pepperkaker, polkastenger og mynteblader. Ostekake med smak av jul holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese