Lammeskank på gresk vis

Lammeskank på gresk vis smaker nydelig, men trenger lang tid i ovnen, slik at den blir mør og fin. Denne greske varianten er en av mine skankefavoritter og den gjør seg nesten selv, så snart den er i ovnen.

Lammeskank på gresk vis

2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)

3 finhakkede hvitløk

1 glass oliven

4 løk i strimler

1 aubergin i terninger

1 squash i terninger

500 g mandelpoteter, delt i fire

1 ss oregano

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 glass marinert fetaost i terninger

4 lammeskanker

Salt, pepper og oregano

Start med å helle hakkede tomater i en langpanne. Tilsett hvitløk, oliven, løk, aubergin, squash og poteter. Dryss over oregano, salt og pepper og sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.

 

Lammeskank på gresk vis
Lammeskank på gresk vis

Hell over fetaosten inkl. laken. Krydre skankene med salt, pepper og oregano og legg dem på toppen av grønnsakene. Sett i ovnen på 180 grader og la det steke i 2-3 timer til. Det er klart, når potetene er gjennomkokte og lammet slipper benet.

Lammeskank på gresk vis pyntes med litt frisk oregano.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese